Tgrt Haber
18 Nisan 2023 11:24 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 11:34

Foreign Policy Kemal Kılıçdaroğlu’nu analiz etti: HDP desteği seçimlere mal olabilir

Dünyanın yakından takip ettiği 14 Mayıs seçimlere ilişkin Foreign Policy’den dikkat çeken bir analiz geldi. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için dikkat çeken ifadeler kullanan gazete 'İşçi Sınıfı Olmadan Türkiye Muhalefeti Kazanamaz' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. HDP'nin desteğinin Kılıçdaroğlu'na seçimi kaybettirebileceğine dikkat çeken Policy ayrıca ekonomik krizin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çözüleceğine olan inancı da yazdı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Foreign Policy Kemal Kılıçdaroğlu’nu analiz etti: HDP desteği seçimlere mal olabilir
kemal kılıçdaroğlu,seçim,anket,erdoğan

14 Mayıs’ta Türkiye seçime gidiyor. 26 gün sonra sandıktan çıkacak olan Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili sonuçları sadece ülkemiz için değil aynı zamanda dünya için de kritik bir öneme sahip. 2023’ün en önemli olaylarından birisi olarak gösterilen seçimin nabzını tutan pek çok televizyon ve gazete gelişmeleri anbean okurları ve izleyicileri ile paylaşıyor.

KILIÇDAROĞLU’NU ANALİZ ETTİ…

Türkiye’deki seçim sürecini takip eden kuruluşlardan biri de Foreign Policy. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu analiz eden Foreign Policy dikkat çeken ifadeler kullandı.

‘SOLU TERK ETMESİ SEÇİMİ KAYBETTİREBİLİR’

'Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucuna üç kilit seçim grubu karar verecek: Türk milliyetçileri, Kürt seçmenler ve işçi sınıfı.' değerlendirmesinde bulunan FP, 'İşçi Sınıfı Olmadan Türkiye Muhalefeti Kazanamaz' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 'Kılıçdaroğlu'nun solu terk etmesi ve müttefiklerinin neoliberal ekonomisini benimsemesi ona seçimlere mal olabilir' denildi.
Kılıçdaroğlu'nun kazanmak için ekonomik konularda sağa hitap etmesi gerektiğine inandığına vurgu yapan FP, 'Aynı zamanda Türk milliyetçiliğine meydan okuyor gibi görünüyor, bu onu yenilgi yoluna sokabilecek bir kombinasyon' dedi.

ALDIĞI DESTEK İMKANSIZ

Haberde 'Kılıçdaroğlu, sağ ağırlıklı muhalefet ittifakını bir arada tutabilmek için işçi haklarının restorasyonunu savunmaktan kaçındı' denildi. Kılıçdaroğlu'nun şimdiye kadar laikler, muhafazakarlar ve Türk milliyetçilerinden oluşan bir koalisyon kurmayı başardığı ve HDP'nin desteğini almayı başardığını yazan FP 'bu benzersiz bir başarı' yorumunda bulundu.

“MİLLİYETÇİ MÜTTEFİKİ HDP’Yİ REDDEDİYOR”

Bu koalisyonun zorlukları da beraberinde getirdiğinin altını çizen FP haberinde şu ifadelere yer verdi;

'Ancak Kılıçdaroğlu, kendisini desteklemek için bir araya gelen farklı güçlerin çatışan çıkarlarını ve taleplerini uzlaştırma girişimlerinde giderek artan zorluklarla karşılaşıyor. Milliyetçi müttefiki İyi Parti HDP ile konuşmayı dahi reddederken, HDP Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde yeni bir cumhuriyet inşası için onlarla görüşmeye başlamasını bekliyor.'

'Kürt oylarını kazanmak, Kılıçdaroğlu'nu Türk milliyetçilerinin eleştirilerine maruz bıraktı' diyen FP bu durumun Kılıçdaroğlu'nun şansını tehlikeye atabileceğini yazdı.

İKİNCİ TURDA NE OLACAK?

'Türkiye'nin ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmek için gerçekçi bir şansı var' değerlendirmesinde bulunan FP seçimin ikinci tura kalması durumunda yaşanabilecekleri de mercek altına aldı.

FP, 'Anketlerde hala önde olmasına rağmen Kılıçdaroğlu, ikinci turda yine de Erdoğan'a karşı dezavantajlı durumda olacak çünkü aslında bu üç Seçim bölgesinden yalnızca birinin, yani Kürtlerin tam desteğinden emin olabilir' dedi.

Mevcut ekonomik sorunlara rağmen Erdoğan'ın sorunları çözebileceği ve ihtiyaçlara cevap verebileceği algısına sahip olduğunun altını çizen FP, bunun Kılıçdaroğlu'nun kazanmak için aşması gereken bir engel olduğunu belirtti.

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...