Tgrt Haber
06 Haziran 2023 18:52 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 08:52

'Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?' sorusuna CHP'den cevap 

Seçimden mağlubiyetle ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu'na parti tabanından tepkiler dinmezken birçok partili ve eski vekil CHP liderini istifaya davet etti. Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ilk MYK'nın ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Kılıçdaroğlu istifa etmeyi düşünüyor mu" sorusuna da dikkat çeken bir cevap verdi.  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
'Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?' sorusuna CHP'den cevap 
CHP,istifa,Kılıçdaroğlu

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminden yenilgiyle yarılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na parti tabanından tepkiler gelirken CHP'li eski vekiller de istifaya davet etti. CHP'de değişen tek şey şu ana kadar MYK olurken CHP'nin yeni MYK'si, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını bugün yaptı. 

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, kongre sürecinin başladığını açıklarken "Kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik" dedi. 

YEREL SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI 

Bugün bizler için Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki 8. gün değil, yerel seçim sürecinin 8. günüdür” diyen Faik Öztrak, “Son seçimden bu yana geçen sürede; hem geçen seçimle ilgili özeleştirilerimize devam ediyor hem de yaklaşan yerel seçime hazırlıklarımızı başlatıyoruz. Bu çerçevede, Parti Meclisi toplantımızda yapılan değerlendirmeler ışığında, kongreler sürecininbugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik” diye konuştu. 

İSTİFA SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN CEVAP 

CHP’li Öztrak, “Kılıçdaroğlu istifa etmeyi düşünüyor mu” sorusuna ise "CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada eşine az rastlanır bir maziye sahip asırlık partidir. Bu partide kimse tek başına aklıma estiği gibi karar alamaz. Bizi başka partilerle karıştırmayın" diyerek cevap verdi. 

Öte yandan Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu görüşmesine dair de konuşan Öztrak, başka alanlarda yetkili isimlerle de görüşmeler yapıldığını ifade etti.

ÖZELEŞTİRİ YAPILDI MI? 

“CHP olarak özeleştiriniz nedir?” sorusuna karşılık ise Öztrak, "Özeleştiri ve tespitler süreci devam ediyor. Bunu önümüzdeki dönemde daha detaylı bir açıklama imkanımızı bulacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman 6 Haziran 2023 19:30

Bravo çok güzel bir açıklama; Kendir pişir, kendin ye !!!???

Sonraki Haber Yükleniyor...