Tgrt Haber
24 May 2023 19:44 - Güncelleme : 24 May 2023 21:47

Zafer Partisi'nde toplu istifa şoku! Partiden ayrılıp Cumhur İttifakı'na desteği açıkladılar

Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı'nı destekleyeceğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kararı partisinde toplu istifa getirdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Zafer Partisi'nde toplu istifa şoku! Partiden ayrılıp Cumhur İttifakı'na desteği açıkladılar
zafer partisi,ümit özdağ,istifa

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na destek vereceğini açıklamasından sonra Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da tarafını seçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Özdağ, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu.

Ancak Ümit Özdağ'ın kararı partide tartışmalara yol açtı. Kılıçdaroğlu'na destek kararının ardından Zafer Partisi'nden toplu istifa şoku yaşandı.

İLÇE BAŞKANI VE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde partililerin tepkisine neden oldu. Zafer Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanı Önder Çekmegil, bu desteğin ardından duruma tepki gösterip Yeşilyurt ilçe teşkilatı yönetim kurulu ile birlikte istifa ettiklerini açıkladı. Çekmegil açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"HDP'NİN GİZLİ ORTAK OLDUĞU OLUŞUMDA YER ALMAYIZ"

"Bizlerin Zafer Partisi Teşkilatında bulunmamızın sebebi Türk milliyetçiliğinin kaybolmak üzere olan ruhunu yeniden ayağa kaldırabilmektir. Fakat parti başkanı Ümit Özdağ’ın yaptığı CHP'ye destek açıklaması biz alt kadronun milliyetçilik anlayışına ters düşmektedir. Bizler terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'nin gizli ortak olduğu bir oluşumun içinde bulunamayız. Hatta ve hatta HDP desteğini 6'lımasa koalisyonundan çekse bile CHP'nin HDP'nin ortağı olduğunu bildiğimiz için bu oluşuma karşı olduğumuzu belirtmek isteriz.

CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK

Bu sebeple genel Başkanımızın açıklamalarına karşın en başta doğru kararı veren adayımız Sinan Oğan’ın kararının arkasında duracağımızı ve bu konuda kararlılığımızı belirtiriz. Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın CHP ortaklığı nedeniyle İlçe Teşkilatı olarak istifa ediyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...