Tgrt Haber

Muharrem İnce Memleket’in ikinci tur rotasını çizecek! Partilileri çağırdı...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
16 May 2023 08:15 - Güncelleme : 16 May 2023 08:25
Muharrem İnce Memleket’in ikinci tur rotasını çizecek! Partilileri çağırdı...
muharrem ince,ikinci tur,seçim,memleket partisi

Son dakika haberi: Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin partisinin nasıl bir rota oluşturacağı belirlemek üzere parti meclisini toplantıya çağırdı.

14 Mayıs’ta milyonlarca vatandaş sandık başına giderek oyunu kullandı. Çıkan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu elde ederken Cumhurbaşkanlığı için hiçbir aday şart olan yüzde 50 artı bir oyu alamadı. Erdoğan yüzde 49.5’te kalırken Kılıçdaroğlu yüzde 44.9, Sinan Oğan ise yüzde 5.2 oy aldı.

Seçim sürecinde birçok kez hedef gösterilen son olarak ‘kaset’ kumpasına uğrayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçimlere 2 gün kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. İnce bu kararının ardından seçim günü oyunu kullandı ve seçim sonuçlarının duyurulmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İNCE’DEN SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMA…

İnce yaptığı açıklamada “Gençler, evlatlarım, biz "Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan gidenleriz. Kendinizi üzmeyin, asla umutsuzluğa kapılmayın. Umut her zaman vardır” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/vekilince/status/1658165721900232704

KILIÇDAROĞLU’NA AÇIK DESTEK GELECEK Mİ?

Muharrem İnce bu açıklamanın ardından ikinci tur için harekete geçti. Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre İnce ikinci tura ilişkin parti meclisini toplantıya çağırdı. İkinci turda nasıl bir yol izleyeceğinin tespitinin yapılması beklenen toplantıda Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesinin yanı sıra Kılıçdaroğlu’na işaret edilmemesi ya da ilk turdaki gibi adaylara yönelik sessiz kalınması görüşleri de parti kulislerinde konuşuluyor.

 

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...