Tgrt Haber

Seçim yaklaşırken çarpıcı anket sonuçları paylaşıldı: Erdoğan ilk turda farkla kazanıyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Yeni Şafak
15 Nisan 2023 13:24 - Güncelleme : 15 Nisan 2023 13:59
Erdoğan,14 Mayıs,Kemal Kılıçdaroğlu,seçim,anket

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala kamuoyu şirketleri çalışmalarını hızlandırdı. Kamuoyu araştırma şirketi Areda Survey’in 12-14 Nisan tarihleri arasında yaptığı anket sonuçları dikkat çekti. Anket sonucuna göre vatandaşların aday tercihi %50,8 ile Erdoğan olurken birinci turda seçimleri kazanıyor. Kılıçdaroğlu’nun oyu yüzde 43,1’de kalırken Muharrem İnce yüzde 4,5 ve Sinan Oğan 1,6 alıyor. Seçimler ikinci tura kalırsa bu kez Erdoğan yüzde 52,6, Kılıçdaroğlu ise 47,4 oy alıyor.

Türkiye sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları için oy kullanacak. 14 Mayıs seçim tarihi yaklaşırken vatandaşların aday tercihleri merak konusu oldu. Araştırma şirketi Areda Survey’in 10 bin 136 kişinin katımıyla yaptığı Siyasal Eğilim Araştırması’nda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 

Araştırma şirketi Areda Survey 12-14 Nisan günleri arasında yaptığı ankette, vatandaşların en çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiğini belirledi. Vatandaşların tercihi yüzde 50,8 ile Erdoğan oldu.

CHP’YE BÜYÜK FARK

Seçimlerin ikinci tura kalmasına yönelik cevapta ise %52,6 ile yine Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı. “Bu Pazar bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ise verilen cevapta AK Parti %40,4 alarak en yakın rakibi CHP’ye fark attı. CHP’nin %25,5 oy aldığı ankette, Yeşil Sol 10,3, MHP 8,8 ve İYİ Parti 7,6 oy alıyor.

Seçim yaklaşırken çarpıcı anket sonuçları paylaşıldı: Erdoğan ilk turda farkla kazanıyor

YİNE ERDOĞAN TERCİH EDİLDİ

Cevaplarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası rakiplerine fark attığı gözlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın olan rakibi Kılıçdaroğlu’nun %43,1 oy aldığı ankette Muharrem İnce ise %4,5 ile üçüncü sırada yer alıyor. Yaş, cinsiyet, eğitim ve siyasal eğilim özelliklerini temsil eden 10.136 ile CAWI tekniği ile Areda Survey’in profil bazlı Dijital Paneli kullanılarak görüşme yapıldığı verilen sonuçlarla elde ettiği öğrenildi. Ayrıca bu araştırmanın saha çalışmasının 12-14 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildiği öğrenildi.

Seçim yaklaşırken çarpıcı anket sonuçları paylaşıldı: Erdoğan ilk turda farkla kazanıyor

Kaynak: TGRT Haber, Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
yeşim taş17 Nisan 2023 00:08

yalanda n medet umanlara verilecek oyumuz inanın yok. fetöye ve pkk ya gizli kapılar ardında destekverenlee hiç yok tahammülümüz flan fialn da yok.

Sonraki Haber Yükleniyor...