Tgrt Haber
09 Mart 2014 08:16

Londra derbisini Chelsea kazandı

İngiltere Premier Lig lideri Chelsea, Londra derbisinde Tottenham Hotspur'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-0 yendi.

Londra derbisini Chelsea kazandı
landra,derbi,chelsea,kazanmak,chelsea maçı,londra derbisi,

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea, sahasında Kuzey Londra temsilcisi Tottenham Hotspur'u ağırladı. Maça hızlı başlayan Chelsea ilk 10 dakikada Eto'o ve Hazard ile gole çok yaklaşsa da ilk yarı 0-0 sona erdi. "Maviler", 56. dakikada Eto'o'nun golüyle 1-0 öne geçti. Savunmanın hatasından yararlanarak topla buluşan ve şık bir golle takımını öne geçiren 32 yaşındaki Kamerunlu futbolcu, gol sevincini belini tutup yaşlı taklidi yaparak kutladı. Bu sezon yedinci golünü kaydeden Eto'o, Chelseali forvet oyuncularının yaşlarıyla ilgili açıklamaları basına sızan menajer Jose Mourinho'ya göndermede bulundu. Golden 4 dakika sonra ceza alanında Kaboul'un müdahalesiyle yerde kalan Eto'o, takımına bir de penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Belçikalı futbolcu Hazard, takımını 2-0 üstünlüğa taşıyan golü kaydetti. Karşılaşmanın 76. dakikasında Eto'o'nun yerine oyuna giren Demba Ba, Chelsea'ye farkı getirdi. Senegalli futbolcu, 88 ve 89. dakikalarda Tottenham ağlarını iki kez havalandırırken, Mourinho'nun öğrencileri derbi maçı 4-0 kazandı.
Geçen hafta Crystal Palace'ı mağlup eden Manchester United, sahasında ağırladığı West Bromwich Albion'u 3 golle geçti. Adnan Januzaj'ın ilk onbirde başladığı mücadelenin ilk yarısını Jones'un attığı golle 1-0 önde kapatan "Kırmızı Şeytanlar", Rooney ve Welbeck'in golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.Fenerbahçe'den kiralanan Yobo'nun ilk onbirde başladığı mücadelede Norwich City, sahasında Stoke City ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekibin golünü 56. dakikada Johnson atarken, konuk ekibin golünü 73. dakikada penaltıdan Walters kaydetti. Norwich City'nin Galatasaray'dan kiraladığı Elmander ise 80. dakikada oyuna girdi.Gol krallığı yarışında Liverpoollu Luis Suarez, 24 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 18 golle Daniel Sturridge (Liverpool) ve 15 golle Sergio Agüero (Manchester City) izliyor.
Mesut Özil açılışı yaptı, Arsenal turladı
Federasyon Kupası'nda Everton ile karşılaşan Arsenal, rakibini 4-1 yenerek kupada yarı finale yükseldi.Son haftalardaki performansı tartışma konusu olan Mesut Özil'in 7. dakikada attığı golle öne geçen Londra temsilcisi, Arteta ve Giroud'nun (2) golleriyle tur atladı. Konuk ekibin tek golünü 32. dakikada Lukaku kaydetti.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...