Tgrt Haber

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanı adayı mı olacak? Aziz Yıldırım Fenerbahçe için ne dedi?

04 Şubat 2022 15:15 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 15:36
Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe açıklaması

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanı olacak iddiası futbol camiasını çalkaladı. Bugün basın toplantısı düzenleyeceği ve adaylığını açıklayacağı söylenen eski başkan hakkında aramalar çoğaldı. Peki Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım mı olacak? Ali Koç istifa mı edecek? İşte tüm gelişmeler

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe açıklaması

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım gazeteciler ile bir araya geleceği haberleri akıllılara ''Aziz Yıldırım Fenerbahçe’ye geri mi dönüyor?'' soruları merak edildi. Uzun süre Fenerbahçe'de başkanlık yapan Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu. 

AZİZ YILDIRIM FENERBAHÇE BAŞKANI MI OLACAK?

Futbol camiasında Aziz Yıldırım yeniden başkan adayı olmaya hazırlandığı iddiası konuşuluyor. Sarı lacivertli taraftarlar Fenerbahçe'de başkanlık yapan Aziz Yıldırım'ın başkanlık koltuğuna tekrar döneceği ile ilgili haberlere odaklandı. Futbol yorumcuları Ali Koç’un son dönemdeki başarısızlıkları karşısında Aziz Yıldırım’ın başkan olma ihtimalinin arttığını düşünüyor. Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım 3 Haziran 2018'de yapılan Fenerbahçe Başkanlığı seçimlerinde 21 bin 350 oyun 16 bin 92 oy alan Ali Koç’a 20 yıldır sonra yenildi.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanı adayı mı olacak? Aziz Yıldırım Fenerbahçe için ne dedi?

AZİZ YILDIRIM FENERBAHÇE AÇIKLAMASI

Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı taraftarlar tarafından merak konudu oldu. Aziz Yıldırım tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken sosyal medyada toplantının 14.30’da yapıldı. Fenerbahçe eski başkanı daha önce başkanlık iddialarını yalanlamış ancak açıklamasında "Her gecenin sabahı olmaz bilin, beni kızdırmayın. Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim. Korkuyorsunuz. Beni soyundurmayın yine." ifadelerine yer vermişti.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, bugün 14.30'da basın mensuplarıyla bir toplantı düzenledi. Yıldırım toplantıda ''Ben ve arkadaşlarım Fenerbahçe Spor Kulübü’nde başkan ve yönetici olduğumuz için 3 Temmuz’daki operasyonu yaşadık. Bir yandan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün haklarını savunmak, büyük çınar ağacının tek bir yaprağını bile kaybetmemek uğruna karşımızdaki karanlık koalisyon ile mücadele ederken diğer yandan kendi onur ve şerefimiz için mücadele ettik'' sözlerine yer verdi. İtibarsızlaştırmaya yöenlik tüm haksız uygulamalarla ilgili tazminat davası açacağını duyurdu. 

AZİZ YILDIRIM KİMDİR? 

Aziz Yıldırım 2 Kasım 1952 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya geldi. Aziz Yıldırım 1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetimde görev aldı. 15 Şubat 1998'de yapılan kongrede rakibi Vefa Küçük karşısında fazladan bir oy kazanarak başkan oldu. 1998-2018 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapmasının ardından 3 Haziran 2018 günü yapılan seçimli olağan genel kurulda rakibi Ali Koç'a karşı başkanlığı kaybetti.  Üç çocuk babası olan Yıldırım, 7 Nisan 2010 tarihinde ilk iki çocuğunun annesi olan 30 yıllık ilk eşi Yıldız Algün'den boşanarak 12 Mayıs 2011'de Gonca Çelikkıran ile evlendi. Bu evlilikten Yaz adından bir kızı oldu.

Aziz Yıldırım başkanlık yaptığı dönemde şike davası kapsamında 3 Temmuz 2011'de "Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "Şike yapmak" iddiasıyla gözaltına alınarak 1 yıl hapis yattı. Geçtiğimiz günlerde Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli takımın eski yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi aklandı. Başkanlığı döneminde futbol takımı ile 6 lig şampiyonluğu 8 lig ikinciliği yaşadı. Aziz Yıldırım gündeme gelirken serveti de araştırılmaya başlandı. Peki Aziz Yıldırım serveti ne kadar? İnşaat Mühendisi ve iş insanı olan  Aziz Yıldırım’ın serveti hakkında net bir bilgi bulunmuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...