Tgrt Haber
04 Aralık 2018 03:49

Ballon d'Or (Altın Top) ödülünü Luka Modric kazandı

Futbol dünyasının prestijli ödülü olarak kabul edilen Ballon d'Or Luka Modric'e gitti.

Ballon d'Or (Altın Top) ödülünü Luka Modric kazandı
altın top ödülü,modric

France Football tarafından her yıl geleneksel olarak dağıtılan ve yılın en iyi futbolcusuna verilen ödül Luka Modric'in oldu. Real Madrid'in Hırvat yıldızı böylece Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun hegemonyasına son verdi.

33 yaşındaki yaşındaki yıldız, bu yıl FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu ve 2017-18 sezonunda UEFA Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünü de kazanmıştı.Ödül için son 4'e Luka Modric, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann ve Kylian Mbappe kalırken, Lionel Messi, 12 yıl sonra ilk kez Ballon d'Or'da ilk 3 dışında kaldı.

Gecede Kylian Mbappe, en iyi 21 yaş altı oyuncusu ödülünün sahibi oldu.Lyon'un Norveçli forveti Ada Hegerberg, kadınlarda Ballon d'Or 2018 ödülünün sahibi oldu.Ballon d'Or, France Football tarafından 1956 yılından bu yana yılın en iyi futbolcusuna verilen ödülün adı.

France Football, 2010 ve 2015 yılları arasında FIFA ile birlikte dağıttığı bu ödülü, 2016'dan itibaren bir kez daha sadece kendi bünyesinde vermeye başladı.Bu ödülü en çok kazanan isimler, 5'er kez ile Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo.

Ballon d'Or (Altın Top) ödülünü Luka Modric kazandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...