Tgrt Haber
20 Haziran 2014 19:13

İrfan Aktar, 'Aziz Yıldırım'ı dikkate almıyorum'

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Beko Basketbol Ligi final serisi şampiyonluk maçı öncesi yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

İrfan Aktar, 'Aziz Yıldırım'ı dikkate almıyorum'
Galatasaray,Divan_Kurulu,İrfan_Aktar,basketbol,Aziz_Yıldırım,UEFA,CAS,mahkeme,şike,Ünal_Aysal,İbrahim_Hacıosmanoğlu Aziz,Yıldırımı,dikkate,almıyorum,

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Aktar, "Adil olan her sahada maçlarımızı yapıyoruz. Kadın basketbolda da böyle oldu. Adaletsiz bir ortamda sahaya çıkmak, baştan bu uygulamaya prim vermek gibi oluyor. Kör gözün parmağına tabiriyle söyleyecek olursa, eğer bir hakem heyeti hakkında bir tereddüt varsa, bu hakemin doğru uygulamalar yapacağından bahsetmek mümkün gözükmüyor.  Ekaterinburg'da kadınlar finalinde oynadığımız maç herkesin gözü önünde oldu. Yabancı bir hakem maçı yönetti. Yabancı bir sahada gördüğünüz gibi eşit şartlarda bir mücadele oldu, biz kazandık. Adil olmayan bir yarışma ortamına nasıl çıkılır. Erkek basketbol maçı için konuşuyorum, deyim yerinde ise, bize bir kolunu bağla öyle yüzme yarışı yapalım denmiştir. Fenerbahçe yönetiminin, maçı yurt dışında oynayalım çağrısı kendilerini bağlar. Ama madem böyle düşünüyorlardı, TBF başvurup, şu tarihteki maçımızı erteleyin biz bu maçı tarafsız bir sahada, yurt dışında oynayalım deseydiler olurdu. Ama bunu sadece gazetelere yazmak, kamuoyunu oyalamaktan ileri geçmez. Ben bunu ciddiye almıyorum" dedi.
"AZİZ YILDIRIM KENDİ DURUMUNU KURTARMAK İÇİN ALTERNATİF ARIYOR"
İrfan Aktar, "Aziz Yıldırım'ın beyanlarına katılma imkânım yok. Ünal Aysal ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "şike hükümlüsü" ifadesiyle bulundukları beyanlar ise hakikatin ilanıdır. Mahkeme kararları, UEFA ve CAS'ın aldığı kararlarla kesinleşmiş, tescilli konular üzerinde tartışmamız sağlıklı olmaz. Bunun üzerine artık tartışmamız lazım; ama maalesef rakibimizin başkanı, kendi problemlerini çözmek için bazı alternatifleri zorlama yolunda. Bu nedenle çok fazla dikkate almamaya gayret ediyorum. Yıldırım'ın "Şikeyi Türkiye'ye Galatasaray getirmiştir" suçlaması da kendi durumunu kurtarmak için alternatif arama çabasından başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...