Tgrt Haber

Borussia Dortmund, Bayern Münih deplasmanında 10 yıl sonra kazandı

Editör: Enes Köseoğlu / Kaynak: TGRT Haber
30 Mart 2024 22:36 - Güncelleme : 31 Mart 2024 12:36
Borussia Dortmund, Bayern Münih deplasmanında 10 yıl sonra kazandı

Bundesliga'da Borussia Dortmund, Bayern Münih'i 10 yıl sonra deplasmanda mağlup etti:0-2. Galibiyetin golleri Adeyemi ve Ryerson'dan geldi.

Almanya Ligi'nin (Bundesliga) "Der Klassiker" olarak adlandıran en büyük derbisinde Bayern Münih evinde Borussia Dortmund'a 10 yıl aradan sonra mağlup oldu: 0-2.

Allianz Arena'da oynanan maçta konuk takım 10. dakikada Adeyemi ile öne geçti ve bu gol ilk yarının skorunu tayin etti: 0-1. Dortmund, 83. dakikada Ryerson'un golüyle farkı 2'ye çıkardı. Bayern Münih'in 89. dakikada Harry Kane ile bulduğu gol VAR'a takılınca sahadan konuk ekip sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Böylece Borussia Dortmund İki takım arasında oynanan son 12 derbi maçında 2. kez kazanmayı başarırken, deplasmanda ise 10 yıl sonra galibiyete uzandı. Sarı-siyahlılar puanını 53'e yükseltti yaptı. 60 puanda kalan Bayern Münih, lider Bayer Leverkusen'in 13 puan gerisine düştü.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...