Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 10:39

Brezilya'yı deviren Arjantin Copa America'da şampiyon oldu

Copa America finalinde Brezilya'yı Di Maria'nın attığı golle 1-0 mağlup eden Arjantin, 28 yıl aranın ardından turnuvada şampiyonluğa ulaştı. Tangocular'ın kaptanı Messi ise milli takım kariyerindeki ilk kupasını kazanmış oldu.

Brezilya'yı deviren Arjantin Copa America'da şampiyon oldu
arjantin,,brezilya,,messi,,copa america,

Güney Amerika'nın en büyüğü belli oldu. Copa America finalinde ezeli rakipler Brezilya ile Arjantin karşı karşıya geldi. 

28 YILLIK HASRET SONA ERDİ

Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'daki Maracana Stadı'nda oynanan ve oldukça gergin geçen maçta zafer Arjantin'in oldu. Mücadelenin 22'nci dakikasında Di Maria'nın aşırtma golüyle kupaya uzanan Tangocular, 28 yıl sonra Copa America'da şampiyonluğa ulaştı. 

Brezilya'yı deviren Arjantin Copa America'da şampiyon oldu

MESSİ'NİN MİLLİ TAKIMDAKİ İLK KUPASI

Daha önce ev sahibi olduğu tüm Copa America turnuvalarında şampiyonluğa ulaşan Brezilya, bu turnuva özelinde hem ilk kez kendi sahasında kupayı kazanamadı hem de ilk kez yenilgi yüzü görmüş oldu. Arjantin'de ise milli takımla kupa kazanamamakla eleştirilen kaptan Lionel Messi, ilk kez ülkesiyle bir kupa kazandı. Turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Messi, turnuvada 4 gol 5 asistlik performans sergiledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...