Tgrt Haber
06 Nisan 2016 13:12

Christa, CNN Türkiye'yi kötü gösteriyor

Batı'nın Türkiye'ye bakışını yanlış bulduğunu söyleyen Christa Harmotto, 'Televizyonda izledikleri haberler gerçek Türkiye'yi yansıtmıyor' dedi.

Christa, CNN Türkiye'yi kötü gösteriyor
cnn türkiye,kötü gösterme,

Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Final-Four'a çıkan  Fenerbahçe'nin ABD'li oyuncusu Christa Harmotto, Batı'nın  Türkiye'ye bakışını yanlış bulduğunu söyledi ve ekledi: Televizyonda izledikleri haberler gerçek  Türkiye'yi yansıtmıyor.
Christa Harmotto,  İtalya yolculuğu öncesi  Sabah gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.
"CNN'DE ANLATILANLARA BENZEMİYOR"
ABD'deki insanlara ve meslektaşlarına  Türkiye'de oynadığını söyleyince nasıl tepki veriyorlar? Gerçi  Türkiye'de çok sayıda ABD'li voleybolcu oynuyor.
Christa: ABD'deki takım arkadaşlarımın birçoğu burada; 2 kişi  Fenerbahçe'de, 1 kişi  Vakıfbank'ta, 1 kişi de  Galatasaray'da… ABD'deki arkadaşlarımla sık sık görüşebilmem güzel.  Türkiye'ye dair bakışa gelirsek; CNN ve batı medyasının  Türkiye'ye dair perspektif ve bakış açısı çok yanlış. İnsanlar yalnızca televizyondaki haber bültenlerinde  Türkiye'yi görüyorlar. Haberlerde de genelde kötü şeyler konuşulur! Burada beni annem ve eşim ziyaret etti.  Türkiye'yi ziyaret ettikten sonraki fikirleri, gelmeden öncekiyle çok farklıydı.  Türkiye'yi sadece haberlerden izleyenler yanlış tanıyorlar, televizyondaki gerçek  Türkiye değil. Bir ülkeyi yargılayacaksanız, fikir oluşturacaksanız bunu oraya gidip gözlerinizle görüp yapmanız lazım.
"TÜRKİYE SON 10 YILDA ÇOK GELİŞTİ" 
Türkiye'ye ilk geldiğinde yıl 2005'ti, ABD'nin genç milli takımında oynuyordun.  Ankara'da oynamıştınız. O günden bugüne doğru bakarsan  Türkiye'yi ve Türk voleybolunu nasıl görüyorsun? 
2005'te yaşadığım harika bir deneyimdi.  Ankara'yı şimdi ziyaret ettiğimde ise şehir bambaşka... Çok gelişti, çok değişik görünüyor. Hem  Ankara'nın hem  Türkiye'nin aradan geçen 11 yılda ekonomik olarak büyük atılım yaptığını görebiliyorum. Bir şehrin ve ülkenin 10 yıl içinde ne kadar gelişim kaydedebildiğini gözlemleyebilmek harika.
"FENERBAHÇE, KALİFORNİYA GİBİ"
" Fenerbahçe kulübü kadar semtinin de keyfini çıkarıyorum. Denize çok yakınız. Ben Kaliforniyalıyım, orası da denize yakındır. Burası evim gibi.  Asya yakasını da  Avrupa tarafından daha çok seviyorum. Çok güzel ve rahatlatıcı. Benim karakterime daha çok uyuyor burası,  Avrupa tarafında çılgın, yoğun bir tempo var. Arkadaşlarımla yemeğe çıkmak, yürüyüşe çıkmak, güneşin batışını izlemek, bunları severim. Bir de bisikletim var. Bisikletimle marinaya gidiyorum. Aslına bakarsan çok da fazla boş vaktimiz yokmuş."
"TÜRK VOLEYBOLU DÜNYA ÇAPINDA"
Christa Harmotto: Bence  Türkiye Voleybol Ligi, çok organize ve dünyanın en iyisi, en kötü ihtimalle en iyilerinden biri… Kulüpler dünyanın en iyi oyuncularını getirebiliyorlar ve iyi paralar ödüyorlar. Tabi sadece bu en iyi lig olmak için yeterl i olmaz. Parayla en iyi oyuncuları getirmenin dışında en iyi koçların da liginizde çalışması gerekiyor. Burada Anbondanza, Guidetti ve Caprara var. Dünyanın en iyi 3 hocası…  Fenerbahçe'ye baktığımda oyuncu ve koç olarak dünyanın en iyilerini görüyorum.  Avrupa şampiyonu olmayı çok istiyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyorum.
Christa: Türkiye deyince aklıma gelen üç şey… Zor soruymuş! (Gülüyor) İlki baklava! İkincisi kalabalık, gerçekten çok insan var. Üçüncüyü bulmak zor, düşüneyim… İnsanların bana karşı gösterdiği tavır, misafirperverlik diyeceğim.
Christa: Trafik burada çok kötü ama vapurla trafikten kaçma şansınız var.  Kaliforniya'da da trafik olduğundan alışkınım.  İstanbul'u her şeyiyle seviyorum.

Kaynak:Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...