Tgrt Haber
05 Mart 2017 19:30

Denizlispor'da Ali Tandoğan istifa mı etti | Ali Tandoğan kimdir?

TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'da beklenmedik bir gelişme yaşandı. Ali Tandoğan ve UEFA Pro Lisans belgesi olmadığı için lisansını kullandığı Feridun Yarkın, Samsunspor mağlubiyetinin ardından istifa etti.

Denizlispor'da Ali Tandoğan istifa mı etti | Ali Tandoğan kimdir?
ali tandoğan, denizlispor,

Ligde 6 maçtır galibiyete hasret kalan Denizlispor’da Ali Tandoğan, yönetime kulübün önünü açmak istediğini belirterek istifa ettiğini açıkladı. Ali Tandoğan, görev yaptıkları dönemde transfer yasağı başta olmak üzere mali konular gibi birçok sorunla uğraştıklarını belirtti, şunları söyledi:

'TAKIMIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN İSTİFA ETMEMİZ GEREKTİ'

“Biz teknik ekip olarak takımı getirebileceğimiz noktaya getirdik. İlk yarıda 26 puan topladık. Son dönemlerde aldığımız sonuçlar nedeniyle takımın önünü açmak için istifa etmemiz gerektiğine karar verdik. Kalan maçlarda Denizlispor yeni bir başlangıç yaparak daha yukarlara tırmanabilir.” Denizlispor’da sezon başında sportif direktör olarak göreve başlayan Ali Tandoğan, teknik direktör Selahattin Dervent’le yolların ayrılmasının ardından 8’inci haftada teknik direktörlüğe getirilmişti.

ALİ TANDOĞAN KİMDİR?

Ali Tandoğan, futbola Yeni Salihlispor’un alt yapısında 8 yaşındayken başladı, 17 yaşına kadar amatör olarak futbol oynadı. Ardından Salihlispor ile 2. ligde profesyonel olarak futbol oynamaya başladı. 2. Ligde oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekmeye başardı ve Denizlispor’a transfer oldu.

1998-1999 sezonunda transfer olan Ali Tandoğan, 5 buçuk yıl bu takımın formasını giydi. Denizlisporda oynadıktan sonra yeni salihlispordan da hocası olan Ersun Yanal ile birlikte gençlerbirliğine geçti. 2003-2004 sezonunda Gençlerbirliği’ne transfer oldu. 2 sezon Gençlerbirliği’nde oynayan Ali Tandoğan, 2004 yılında, Gençlerbirliği'nde, kulüp taraftarlarının oylarıyla, "Yılın Futbolcusu" seçilmiştir. 2005-2006 sezonunun başında Rıza Çalımbay'ın isteği ile Beşiktaş'a transfer oldu.

Sağ kanadı etkili kullanabilen futbolcu, isabetli ortaları ve iyi kullandığı serbest vuruşları ile bilinmektedir. Serbest vuruştan birçok gole imza atan Tandoğan, Delgado, Tello gibi serbest vuruşları iyi kullanan futbolcuların olması sebebi ile Beşiktaş'da serbest vuruşları kullanamamıştır.

2009-2010 sezonu Yaz Transfer Dönemi'nde Bursaspor'a transfer olmuştur ve aynı sezon Bursaspor'la şampiyonluk yaşamıştır.

2010-2011 sezonu sonunda Bursaspor ile olan kontratı bitmiştir ve Antalyaspor ile anlaşmıştır.

5 Temmuz 2013'te Mersin İdman Yurdu ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Bu takım ile 30 maça çıkıp 4 gol atmış ve sonucunda takımı Süper Lig'e yükselmiştir.

23 Ağustos 2014'te Adana Demirspor ile sözleşme imzalamıştır.

2015 yazında aktif futbol hayatına nokta koymuştur.

Teknik Direktörlük Kariyeri
2016-17 sezonunda Boluspor maçından sonra Denizlisporun Teknik Direktörü olmuştur. Teknik Direktör olarak çıktığı ilk maçta ise Denizli Atatürk Stadında oynanan Büyükşehir Gaziantepspora karşı 2-1'lik skorla mağlup etmiştir.

Millî takım kariyeri
8 kez millî takımlara çağrılan Ali Tandoğan, 1 kez U-21, 2 kez A2 ve 1 kez de A Milli olmak üzere toplam 4 kez millî formayı giymiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...