Tgrt Haber

Dev derbi son dakika golüyle berabere sona erdi

07 May 2017 17:50
Dev derbi son dakika golüyle berabere sona erdi
beşiktaş, fenerbahçe, derbi, ilk 11,

Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Vodafone Arena'da oynanan mücadele 1-1 sona erdi. 

Beşiktaş, 45+1'de Aboubakar ile golü buldu. Fenerbahçe ise Marcelo'nun 90+4. dakikada kedi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı. 

Fenerbahçe'de Martin Skrtel, 88. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.  Bu kırmızı kartın ardından Fenerbahçe'de Josef de Souza da 90 ve 92. dakikalarda gördüğü kırmızı kartlarla oyundan ihraç edildi ve Fenerbahçe maçı 9 oyuncu ile tamamladı.

Beşiktaş, bu sonucun ardından puanını 65'e yükseltti ve en yakın takipçisi Başakşehir ile arasındaki puan farkını 4 hafta kala 2'ye inmesine mani olamadı. Fenerbahçe ise 57 puana yükseldi.

BEŞİKTAŞ, BAŞAKŞEHİR VE FENERBAHÇE'NİN KALAN MAÇLARI

Beşiktaş, gelecek hafta Bursaspor'a konuk olacak. Ardından Kasımpaşa'yı sahasında ağırlayacak olan Beşiktaş, Gaziantepspor deplasmanında sezonun sondan ikinci haftasına girecek. Siyah beyazlılar, evindeki Osmanlıspor maçı ile sezonu bitirecek.

Başakşehir'in kalan maçları ise sırasıyla içeride Gençlerbirliği, deplasmanda Trabzonspor, tekrar içeride Adanaspor ve son hafta Kayserispor ile...

Fenerbahçe ise önümüzdeki hafta Antalyaspor'u sahasında ağırlayacak. 32. haftada Ankara'da Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan sarı lacivertliler, Kadıköy'deki Trabzonspor maçı ile sezonun son iç saha maçına çıkacak. Fenerbahçe, Adanaspor maçıyla birlikte 2016/17 sezonunun son lig maçını oynayacak.

ATIBA'NIN YERİNE TOLGAY ARSLAN GÖREV ALDI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta son lig mücadelesine göre üç değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı ekibin geçen hafta Medipol Başakşehir ile oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Atiba Hutchinson, derbi mücadelesinde kadroda yer alamadı. Hafta içinde takımla antrenmanlara çıkamayan tecrübeli oyuncunun yerine savunmaya dönük orta saha görevini Tolgay Arslan yerine getirmeye çalıştı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, cezalı Dusko Tosic'in yerine savunmanın göbeğinde Atınç Nukan'a şans verdi. Güneş, Cenk Tosun'u yedek soyundururken bu futbolcunun yerine Vincent Aboubakar'ı görevlendirdi.

ADVOCAAT'TAN DÖRT DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, Şener ve Van der Wiel'in yokluğunda sürpriz bir kararla sağ bekte Hasan Ali Kaldırım'ı oynattı. Advocaat, geçen hafta Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Geçen hafta ilk 11'de oynayan Fabiano Ribeiro ve Şener Özbayraklı sakatlıkları, Mehmet Topal sarı kart cezası nedeniyle kadroda bulunmazken, Aatıf Chahechoue yedek kulübesinde yer aldı. Hollandalı teknik adam, bu isimlerin yerine sarı kart cezaları sona eren Volkan Demirel ve Robin van Persie'nin yanı sıra İsmail Köybaşı ile sakatlığı geçen Simon Kjaer'e şans tanıdı.

Sezon başı Beşiktaş'tan sarı-lacivertlilere transfer olan İsmail Köybaşı, eski takımına karşı ilk defa forma giydi.

BEŞİKTAŞLILAR'DAN KOREOGRAFİ

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi gerçekleştirdiği koreografi ile görsel şölen yaşattı. Taraftarlar, tribünde "Burası Beşiktaş akıllı ol" yazısının yanı sıra kartal fotoğrafının bulunduğu dev bir pankart açtı. Siyah-beyazlılar ayrıca sahayı konfeti yağmuruna tuttu.

Mücadeleye her iki takımın taraftarları büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ile oynanan kritik maçta tribünleri tamamen doldurdu.

FENERBAHÇE TARAFTARI VODAFONE ARENA'DA

Fenerbahçeli taraftarlar, Vodafone Arena'da kendileri için ayrılan yeri tamamen doldurdu.

Ülker Stadı'nın önünde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, öğle saatlerinde yaklaşık 30 belediye otobüsüyle Vodafone Arena'ya olaysız bir şekilde geldi.

Tribündeki yaklaşık 2 bin Fenerbahçeli taraftar, karşılaşmadan önce takımlarına destek oldu.

AZİZ YILDIRIM'IN 100. DERBİSİ

Fenerbahçe Futbol Takımı, 1998'de başkanlığa başlayan Aziz Yıldırım döneminde resmi maçlarda 100. derbisini Beşiktaş karşısında oynadı.

Yıldırım döneminde sarı-lacivertliler, oynadığı 99 derbinin 46'sını kazanırken, 22 beraberlik ve 31 yenilgi yaşadı.

Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) ocak ayında aldığı cezanın devam etmesi nedeniyle derbiyi stattan izleyemedi.

MAÇ, ARKA ARKAYA FAULLERLE BAŞLADI

Mücadele karşılıklı faullerle ve oldukça gergin bir biçimde başladı. Arka arkaya yapılan faullerden ötürü maç tempo kazanamazken, ilk tehlikeli atağı Fenerbahçe yaptı. Fenerbahçe'de Jeremain Lens, ceza sahasına çalımlarla girmek üzereyken Atınç'ın faulüyle yerde kaldı.

Atınç Nukan'ın Jeremain Lens'e yaptığı faulün ardından sağ kanattan son çizgiye yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Robin Van Persie geçti. Van Persie'nin çektiği şut baraja çarpıp kornere çıktı.

ABOUBAKAR, ARKA ARKAYA 2 NET FIRSAT KAÇIRDI

İlk gol pozisyonunu ise Beşiktaş yakaladı. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Ricardo Quaresma kullandı. Quaresma'nın ortasını savunma uzaklaştırmak istedi ancak top ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda bulunan Vincent Aboubakar'a geldi. Çok müsait durumda olan Aboubakar'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıktı ve Beşiktaş, 15. dakikada skoru değiştirme fırsatını kaçırdı.

1 dakika sonra Beşiktaş bir kez daha gole çok yaklaştı. Anderson Talisca, ara pasını sağ çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenen Oğuzhan Özyakup'a gönderdi. Oğuzhan da hiç bekletmeden topuk pası ile Vincent Aboubakar'ı gördü. Aboubakar'ın gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

QUARESMA ZORLADI, İSMAİL KÖYBAŞI SAVUNAMADI

Aboubakar'ın kaçan 2 pozisyonunun ardından Beşiktaş, özellikle Quaresma'nın olduğu kanattan arka arkaya bindirmeler yaptı. İsmail Köybaşı'nın savunma yapmakta zorlandığı bu bölümde Quaresma, Fenerbahçe'nin stoperleri Skrtel ve Kjaer duvarına takıldı.

Fenerbahçe'nin savunma güvenliğini ön plana aldığı, Beşiktaş'ın ise kapalı savunmayı açmakta zorlandığı bir 20 dakikalık bölümün ardından son 5 dakika hareketlendi. Beşiktaş, önce Anderson Talisca ile gole yaklaştı.

BEŞİKTAŞ, ABOUBAKAR İLE ÜSTÜNLÜK GOLÜNÜ BULDU

Talisca'nın kaçan golünün ardından Beşiktaş, Aboubakar ile uzatma bölümünde üstünlük golünü buldu.

Tolgay Arslan'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Ricardo Quaresma, ortasını altıpas içerisinde bulunan Vincent Aboubakar'a yaptı. Aboubakar'ın kayarak yaptığı vuruş Fenerbahçe ağları ile buluştu.

Bu golle birlikte devre sona ererken, Aboubakar son 11 maçtaki 9. golünü attı. Quaresma ise ligdeki asist sayısını 12'ye yükseltti.

İKİNCİ YARI BAŞINDA ADVOCAAT'TAN ÇİFT HAMLE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, ikinci yarının başında İsmail Köybaşı'nın yerine Ozan Tufan'ı aldı. Ozan Tufan sağ beke geçerken, Hasan Ali Kaldırım ise orijinal mevkisi olan sol beke kaydı. Ayrıca, cezalı olan Mehmet Topal'ın yerine görev alan Roman Neustadter, yerini Salih Uçan'a bıraktı.

BEŞİKTAŞ, DAHA FAZLA POZİSYON BULMAYA BAŞLADI

Fenerbahçe'nin daha fazla pas yapıp hücum etmek istedi ancak ikinci yarının ilk tehlikeli atağı Beşiktaş'tan geldi.

52. dakikada sol çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Ryan Babel, yerden pasını altıpas içerisinde bulunan Vincent Aboubakar'a gönderdi. Sert olsa ağlara gidecek olan Aboubakar'ın topuk vuruşu yavaş kalınca kaleci Volkan Demirel'de rahat bir kurtarış yaptı.

İki takımın da kanatlardan yapılan ataklar ve duran toplarla gol aradığı bölümde net bir gol pozisyonu olmadı. Temponun yavaş yavaş düşmeye başladığı bölümde Beşiktaş, bu kez de Babel ile tehlikeli geldi.

66. dakikada Ricardo Quaresma'nın pası ile sağ çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Ryan Babel'in çektiği sert şutu kaleci Volkan Demirel son anda kornere çeldi.

QUARESMA'NIN KAÇIRDIĞI ARKA ARKAYA FIRSATLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 72'de oyuna ilk müdahalesini yaptı ve Aboubakar'ın yerine Cenk Tosun oyuna girdi. Bu değişikliğin ardından Beşiktaş, 73. dakikada Quaresma ile bir kez daha gole yaklaştı. Ricardo Quaresma'nın ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği sert şut üst direğe çarpıp oyun alanının dışına çıktı.

Dick Advocaat ise son değişikliğini Robin van Persie'nin yerine Emmanuel Emenike'yi oyuna alarak yaptı.

Bu değişikliğin hemen ardından Beşiktaş, yine Quaresma ile gole çok yaklaştı. 79. dakikada Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı orta ile penaltı noktasına yakın bir bölgede buluşan Cenk Tosun'un kafa vuruşu kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

FENERBAHÇE 9 KİŞİ KALDI, BERABERLİK GOLÜNÜ BULDU!

Kalan bölüm Beşiktaş'ın kontrolüyle geçti. Fenerbahçe'nin savunma güvenliğini bırakıp Beşiktaş kalesine gitmeye çalıştığı bölümde, siyah beyazlılar daha rahat ataklar yapmaya başladı. Beşiktaş'ın kontraatakları esnasında Fenerbahçeli Martin Skrtel, 81 ve 88'de yaptığı faullerin ardından iki sarı kart gördü ve hakem Fırat Aydınus tarafından oyundan ihraç edildi.

Oyunda gerginliğin arttığı bölümde Fenerbahçe'den Josef de Souza da 90 ve 90+2. dakikada gördüğü iki sarı kartla takımını 9 kişi bıraktı. 

Fenerbahçe, Marcelo Guedes'in kendi kalesine attığı golle 90+4. dakikada skoru 1-1 yaptı.

Simon Kjaer'in orta sahadan gönderdiği uzun pası kafayla uzaklaştırmak isteyen ve Fabri ile birlitke bu topa çıkan Marcelo Guedes, topu kendi ağlarına gönderdi.

Bu golden sonra santra yapılmadı ve maç 1-1 sona erdi.

FENERBAHÇE'NİN İLK POZİSYONU, EMENIKE...

Fenerbahçe, maçtaki ilk pozisyonunu 80. dakikada Emmanuel Emenike ile yakaladı. 80. dakikada Salih Uçan'ın orta sahadan gönderdiği uzun pasla ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Emmanuel Emenike'nin yerden çektiği şut kaleci Fabri'de kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...