Tgrt Haber

Dev derbide zafer Fenerbahçe'nin

18 May 2023 22:00 - Güncelleme : 18 May 2023 22:31
Dev derbide zafer Fenerbahçe'nin
Fenerbahçe,Trabzonspor

Fenerbahçe Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Kadıköy'de açılışı Arda Güler'in nefis asistiyle Mich Batshuayi yaptı. İkinci yarıda Miha Zajc verdi, Luan Peres farkı 2'ye çıkardı. Gol krallığında zirvedeki isim Enner Valencia 70'te attığı golle skoru 3-0 yaptı ve Süper Lig'deki gol sayısını 28'e yükseltti. Trabzonspor'un tek golünü 80'de Trezeguet penaltıdan attı. Kümede kalma savaşı veren İstanbulspor ile Giresunspor karşısında toplam 4 puan kaybederek şampiyonluk yarışında yara alan Fenerbahçe, zirve takibini sürdürdü. Trabzonspor ise 26 yıllık deplasman hasretine yine son veremedi.

Fenerbahçe Jorge Jesus yönetimindeki ilk "büyük maç" galibiyetini Trabzonspor karşısında 3-1'le aldı. 

Sarı-lacivertliler'de Arda Güler'in 11. dakikada savunma arasına attığı pasta topla buluşan Michy Batshuayi, ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı böyle sonuçlanırken Fenerbahçe'de 58. dakikada orta sahada topla Miha Zajc, çalımlarla üç kişiyi oyundan düşürdükten ceza sahasına girerken topu sol kanattan bindiren Luan Peres'in önüne bıraktı. Brezilyalı sol bek, bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak farkı ikiye çıkardı.

Mücadelenin 71. dakikasında Ferdi'nin arka direğe gönderdiği uzun pasta topu kontrol eden Enner Valencia, önünü boşalttıktan sonra sert bir vuruşla skoru 3-0 yaptı.

Bordo-mavililer, karşılaşmanın 80. dakikasında Trezeguet'nin Ferdi Kadıoğlu'nun müdahelesiyle yerde kalması neticesinde penaltı kazandı.

Penaltıda topun başına geçen Trezeguet, İrfan Can Eğribayat doğru köşeyi tahmin etmesine rağmen meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı ve farkı ikiye indirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1'lik galibiyetiyle sona erdi. 

ZİRVE TAKİBİ SÜRÜYOR

Bu sonucun ardından yenilmezlik serisini 7 maça çıkaran Fenerbahçe, 71 puana yükselerek 76 puanlı bir maçı eksik olan lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Trabzonspor ise 48 puanda kaldı. Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe, Hatayspor ligden çekildiği için haftayı maç oynamadan hükmen galibiyet ile geçecek. Trabzonspor ise Fatih Karagümrük'ü konuk edecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...