Tgrt Haber
04 May 2014 18:13

Engelsiz aslanlar beşinci kez Avrupa şampiyonu

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İspanya'nın Madrid şehrinde gerçekleşen 2014 IWBF Champions Cup final maçındı şampiyonluğu aldı.

Engelsiz aslanlar beşinci kez Avrupa şampiyonu
Engelsiz aslanlar ,Avrupa şampiyonu,2014 IWBF Champions Cup final maçı,

Oldukça çekişmeli geçen mücadele sonunda sarı-kırmızılılar, salondan 71-64 galip ayrılarak 5. kez Avrupa Şampiyonu oldu.Engelsiz Aslanlar, karşılaşmaya Özgür Gürbulak, Ferit Gümüş, Seyran Orman Kurt, Matheuz Filipski ve Rodney Hawkins beşiyle başladı. Mücadelede ilk dakikalar karşılıklı basketlerle geçildi. Sarı-kırmızılılar ilk dakikaların ardından farkı açmaya başlarken, CD Fundosa Once'den Latham kaydettiği 10 sayı ile karşılık verdi. İlk çeyrek 19-15 Galatasaray Tekerlekli Sandalye Takımı'nın üstünlüğü ile sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci çeyreği de karşılıklı basketlerle başladı. Galatasaray mücadeleyi önde sürdürürken, ikinci çeyreğin bitimine 1.42 dakika kala C.D. Fundosa Once beraberliği yakalamayı başardı ve devreyi 33-32 önde tamamladı.Üçüncü periyoda hızlı başlayan sarı-kırmızılılar Rodney Hawkins ve Ferit Gümüş'ün sayılarıyla maçta tekrar öne geçmeyi başardı. Üçüncü çeyreğin bitimine 2.57 dakika kala 45-45'le skora yine denge geldi. Üstünlüğü tekrar eline alan Galatasaray, üçüncü çeyreği 52-47 önde tamamlamayı başardı.Son çeyrek büyük bir heyecana sahne oldu. karşılıklı basketlerin ardından skor 55-52'ye geldi. Maçın son 5 dakikasına sarı-kırmızılılar 60-57 önde girdi. Büyük heyecana sahne olan mücadelenin son dakikalarında Galatasaray Tekerlekli Sandalye Takımı, sahadan 71-64 galip ayrılmayı başardı ve 5. kez Avrupa Şampiyonu oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...