Tgrt Haber
14 Haziran 2021 08:00

Eriksen’in doktorundan çarpıcı açıklama: Kariyeri bitebilir

Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen EURO 2020'deki Finlandiya maçında kalp krizi geçirmişti. Yıldız oyuncunun doktoru olayın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Uzmanlar bir daha onun sahada ölmesine izin veremez” diyen Sanjay Sharma Eriksen'in futbol kariyerine devam etmesinin zorluğunu söyledi.

Eriksen’in doktorundan çarpıcı açıklama: Kariyeri bitebilir
Christian Eriksen,euro 2020,kalp krizi,danimarka

Christian Eriksen, Danimarka'nın Finlandiya ile oynadığı EURO 2020 mücadelesinde kalp krizi geçirerek bütün dünyayı korkutmuştu.  Yıldız futbolcunun doktoru Eriksen'in futbol kariyeriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  29 yaşındaki futbolcunun Tottenham'da oynadığı dönemdeki kardiyoloğu Prof. Dr. Sanjay Sharma, Eriksen’in maç sırasında sahada yere yığıldıktan sonra yaklaşık 10 dakika kalp masajı yapılan ve sonrasında sedye ile dışarı çıkarıldığını belirtti. Sharma, Eriksen'in futbol kariyerine devam etmesinin zorluğuna değindi.

‘BİRKAÇ DAKİKALIĞINA OLSA DA ÖLDÜ’

Eriksen’in yere yığıldığı anda birçok şeyin ters gittiğini ancak tekrar hayata döndürmeyi başardıklarını söyleyen Sharma, “Burada esas sorulması gereken şey şu: Ne oldu ve neden oldu? Şu an durumu iyiye gittiği ve uyandığı için memnunum ancak bir daha futbol oynayabilir mi?” dedi. İngiltere Ulusal Haber Ajansı'na konuşan Sharma, bu sorulara cevap olarak ise kesin bir şey söylemeden önce Eriksen’in birkaç dakikalığına da olsa öldüğünün göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Sharma, ‘Uzmanlar onun bir kere daha ölmesine izin verirler mi’ sorusuna ise “Kesinlikle hayır" dedi.

INTER 27 MİLYONA ALMIŞTI, İTALYA YASAKLAYABİLİR

Danimarkalı futbolcu Eriksen, devre arasında Tottenham’dan Inter’e 27 milyon Euro bedelle transfer olmuştu. İtalya'nın, sporcuların kalp rahatsızlığı yaşadıktan sonra tekrar spora dönmelerini yasakladığını hatırlatan Uzman kardiyalog İngiliz Dr. Scott Murray, "Eriksen'in yaşadığı bu rahatsızlık, muhtemelen futbol kariyerinin sonunu getirecek” dedi.

UEFA’YA ‘NİYE ERTELENMEDİ?’ TEPKİSİ

 Christian Eriksen’in yaşadığı kalp krizi sonrasında maç yarıda kaldı. Daha sonra Eriksen’le ilgili güzel haber geldi. UEFA, maçın devam etmesine karar verdi. Danimarkalı taraftarlardan UEFA'nın bu kararına tepki yağdı. Taraftarlar kararı sosyal medyada ‘skandal’ olarak nitelendirdi.

HIZLI MÜDAHALE HAYATA DÖNDÜRDÜ

Danimarka’nın millî takım doktoru Martin Boesen, sahada yaptığı ilk müdahale sayesinde Eriksen'i  hayata döndürdüklerini söyledi. Boesen, “Geç kalsaydık çok daha vahim sonuçlar olabilirdi” dedi.

KJAER GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Danimarka’nın kaptanı Simon Kjaer, Eriksen’in yaşadığı talihsiz olayda ilk müdahaleyi yapan ve olayı yönlendiren isim olarak âdeta kahraman hâline geldi. Kjaer, Eriksen’i yan yatırıp dilinin boğazına kaçmasını engelledi ve ardından arkadaşlarıyla ‘mahremiyet çemberi’ oluşturdu. Kjaer gözyaşlarıyla sahaya giren Eriksen’in eşini de teskin eden isimdi.

Eriksen’in doktorundan çarpıcı açıklama: Kariyeri bitebilir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...