Tgrt Haber

Eski Rus milli futbolcu 37 yaşında askere alındı

29 Eylül 2022 22:56 - Güncelleme : 29 Eylül 2022 23:05
Eski Rus milli futbolcu 37 yaşında askere alındı
Diniyar Bilyaletdinov,Rusya,Premier League,Everton

Rus futbolunun geçmiş dönemlerdeki önemli isimlerinden olan Diniyar Bilyaletdinov, Ukrayna ile olan savaş için askere alındı. 37 yaşındaki Bilyaletdinov, Premier League'de Everton forması giymişti.

İngiliz The Sun gazetesi ilginç bir habere imza attı. Habere göre; Eski milli futbolcu Diniyar Bilyaletdinov, Rusya ordusuna katıldı.

Rusya'nın EURO 2008'deki yıldızlarından olan orta saha oyuncusu turnuvanın ardından Premier League ekibi Everton'a transfer olmuş ve uluslararası bir üne kavuşmuştu. 37 yaşındaki eski futbolcu kariyerine 2019'da son vermişti.

BABASI DUYURDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısa süre önce kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından ülkede büyük bir göç dalgası yaşanırken Diniyar Bilyaletdinov ise askere gitmeyi tercih etti. Baba Bilyaletdinov, "Diniyar celp aldı. Duyguları ifade etmek çok zor. 19 yıl önce askerlik yaptı ama sonrasını tamamen spor ile geçirdi. Aradan çok uzun bir zaman geçti" sözleriyle haberi doğruladı.

10 MİLYON EUROYA EVERTON'A GİTTİ

1985 Moskova doğumlu Diniyar Bilyaletdinov, profesyonel futbola Lokomotiv Moskova'da başladı. Burada geçirdiği beş yılın ardından Everton, 2009 yazında 10 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle oyuncuyu kadrosuna kattı.

EURO 2008'de yarı final oynayan Rusya'nın o dönem gözde isimlerinden olan Diniyar, bu performansıyla Premier Lig'e adımını atmıştı.Milli formayı 46 kez giydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...