Tgrt Haber
27 Aralık 2023 21:46 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 21:54

Faruk Koca, tahliyesinin ardından açıklama yaptı: “Hırsızı haklı çıkardım”

MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca bugün tutukluluk halinin son bulmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda önemli açıklamalara yer verdi.

Editör: Enes Köseoğlu / Kaynak: TGRT Haber
Faruk Koca,Ankaragücü

Eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine cezaevinden tahliye edilmiş ve Koca'nın tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Ankaragücü taraftarları, havai fişeklerle yaptıkları kutlamanın ardından eski başkanlarını coşkuyla karşıladı.

“Bir yumruğumla haksızı, hırsızı haklı çıkardım” diyen Koca’nın açıklaması şu şekilde:

"15 gündür desteklediniz. Benden beklenmeyen bir şeydi. Önce Dünya gündemine Türkiye gündemine dünya mazlumların gündemini meşgul ettiğim için özür diliyorum. Zulüm devam ederken gündem onların olmalıydı. Şehitlerin gündemini aldığım için üzgünüm.

35 yıllık ticari siyasi sosyal hayatım vesilesiyle benden bunu beklemeyen bütün tanışlarımdan özür dilerim Hayatta bazı değerlerim var. Haksızı hırsızı haklı çıkaracak sebep vermemem lazım. Maalesef bir yumrukla onları hakkı çıkardım.

Bu insanlar çoluk çocuğunun rızkını keserek futbol izliyor. Bu taraftarların hukukunu dikkate almamız herkesin sorumluluğudur. Yaptığım bu eylemi hiçbir zaman savunmuyorum. Ama insan ve beşeriz. Tepki veriyoruz.

İnsanlığım gereği haksızlığa tepki vermektir. Sizlerden helallik istiyorum. Kahramanlar din dil ırk ayırmadan mazlumlarındır. Gazzeli kadın ve çocuklarıdır.

Bu nedenle kahraman olmak istemem. Şehitlerin acısı varken gündemi meşgul ettiğim için mahcubiyet duyuyor ve helallik istiyorum. Beni ziyaret eden herkese teşekkür ediyorum. Ve soğukta burada bekleyip bana destek veren haksızlığa direnen herkese teşekkür ediyorum. Cezaevinde mesaj gönderen tüm kulüp taraftarlarına teşekkür ediyorum."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...