Tgrt Haber
23 Aralık 2014 21:06

Fenerbahçe Altınordu ile berabere kaldı

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ve Altınordu, 44 yıl önceki son maçlarında olduğu gibi berabere kaldı. Fenerbahçe yine yedek ağırlıklı bir kadroyla oynadı.

Fenerbahçe Altınordu ile berabere kaldı
fenerbahçe, altınordu, beraberlik,

İki ekip de bu maç öncesi kupada çıktıkları iki karşılaşmanın birini kazanmış ve diğerini kaybetmişti. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda az sayıda taraftarın izlediği maçta, 19'uncu dakikada orta sahada rakibinin hatasını iyi değerlendiren Taha Balcı topla beraber ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti ancak kaleci Mert Günok topu son anda kornere çeldi. Beş dakika sonra gelişen Fenerbahçe atağında, Muhammed Akarslan'ın yaptığı ortada top Kemal Cingirt'in eline çarptı. Fenerbahçeli futbolcular penaltı beklerken, hakem Çağatay Şahan oyunu devam ettirdi. 50'nci dakikada Berkay Samancı'nın arapası ile topla buluşan Taha Balcı, Altınordu'yu öne geçirdi. Golden sonra tüm hatlarıyla yüklenen Fenerbahçe, beraberliği ancak 82'de yakalayabildi.

Sol kanattan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasını Altınordu defansı uzaklaştırmak istedi ancak kısa düşen topu Uygar Mert Zeybek kafasıyla Diego'ya aktardı. Diego da Fenerbahçe formasıyla ilk resmi golünü kaydetti.

Kalan dakikalarda galibiyet için yüklenen Fenerbahçe'nin çabaları sonuç vermeyince maç 1-1 bitti.

Bu sonuçla her iki takım da puanını dörde yükseltti. Grupta altı puanlı Kayserispor, yarın, puansız Bayburt Grup Özel İdare'yi yenip farkı beş puana yükseltmeye çalışacak.

Son randevularında gol çıkmamıştı

Fenerbahçe ile Altınordu, 1969-1970 sezonunda ligin 23'üncü haftasında yaptıkları maçın ardından 44 yıl sonra karşı karşıya geldi.

19 Nisan 1970'de Alsancak Stadı'nda oynanan o maç 0-0 bitmişti.

İzmir temsilcisi, iki puanlı sistemin uygulandığı o dönemde 30 maçlık lig maratonunu 17 puanla son sırada tamamlayarak ikinci lige düşmüştü.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kupadaki ilk iki maçta olduğu gibi Altınordu maçında da gençler ve ligde az süre alan oyuncularının çoğunlukla bulunduğu bir kadroyu sahaya sürdü.

Kupada bundan önce Kayserispor ve Bayburt Grup Özel İdare ile yapılan iki maçta 11'de başlayan Uygar Mert Zeybek ile Savaş Polat, Altınordu karşısında da kadrodaki yerlerini aldı.

Sakatlığının ardından kupada Bayburt temsilcisiyle yapılan grup ikinci maçıyla takıma dönen, ligde Erciyesspor ile yapılan maçta ise yedekler arasında kalan Diego, yine bir kupa mücadelesinde 11'e girdi.

Teknik direktör Kartal, as oyunculardan sadece Emenike'yi 11 kişilik kadroda sahaya sürdü.

Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Alper Potuk, Alves, Kuyt, Egemen Korkmaz, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Sow, Meireles ve sakatlığı bulunan Webo ise 18 kişilik kadroya alınmadı.

Sarı lacivertli taraftarlar, bu sezon diğer kupa maçlarında olduğu gibi karşılaşmaya ilgi göstermedi.

Kombine biletli taraftarların da gelmeyi tercih etmediği maçta, tribünlerde az sayıda seyirci yer aldı.

Karşılaşmayı Fenerbahçe'nin sezon başında İtalya'nın Roma takımına kiraladığı Salih Uçan da izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...