Tgrt Haber

Fenerbahçe Çağlar Söyüncü'yü resmen açıkladı

Editör: Enes Köseoğlu / Kaynak: TGRT Haber
27 Ocak 2024 00:21 - Güncelleme : 27 Ocak 2024 00:34
Fenerbahçe Çağlar Söyüncü'yü resmen açıkladı
Fenerbahçe,Çağlar Söyüncü

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe'ye imza atmak için İstanbul'a geliyor.

Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı Çağlar Söyüncü, imza için İstanbul'a geliyor.

Sezonun geri kalanını sarı lacivertlilerde kiralık olarak geçirecek Tecrübeli stoper, sabah 2.30-3.00 aralığında İstanbul'da olacak.

Fenerbahçe Çağlar Söyüncü'yü resmen açıkladı

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

"2023-2024 sezonu ara transfer döneminde Futbol Takımımızın güçlendirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda milli oyuncu Çağlar Söyüncü kulübümüzle transfer görüşmelerini gerçekleştirmek üzere İstanbul’a gelecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ KİMDİR?

Çağlar Söyüncü, 23 Mayıs 1996 tarihinde İzmir'in Menemen ilçesinde doğdu. Futbola Menemen Belediyespor altyapısında başlayan Söyüncü, daha sonra Bucaspor altyapısı, Aliağa FK ve Altınordu altyapılarında forma giydi.

2014 yılında Altınordu ile profesyonel olan Söyüncü, iki sezon boyunca bu takımda forma giydi. 2016 yılında Bundesliga ekibi Freiburg'a transfer oldu. Freiburg'da iki sezon boyunca forma giyen Söyüncü, 2018 yılında Premier League ekibi Leicester City'ye transfer oldu.

Leicester City'de ilk sezonunda takımın Premier League şampiyonu olmasında önemli rol oynayan Söyüncü, bu performansıyla dikkatleri üzerine çekti. 2019 yılında PFA Yılın Genç Oyuncusu Ödülü'ne aday gösterilen Söyüncü, 2020 yılında ise UEFA Avrupa Ligi'nde yılın savunma oyuncusu seçildi.

Türk millî takımının formasını da giyen Söyüncü, 55 maçta 2 gol attı. 2020 Avrupa Şampiyonası'nda da Türkiye'nin kadrosunda yer alan Söyüncü, turnuvada gösterdiği performansla beğeni topladı.

Çağlar Söyüncü, 1.88 boyunda ve 85 kilo ağırlığındadır. Stoper pozisyonunda görev yapan Söyüncü, güçlü fiziği ve hava toplarındaki hakimiyetiyle öne çıkmaktadır.

2023-24 sezonunda La Liga ekibi Atlético Madrid'e transfer olan Söyüncü, 6 aylığına Fenerbahçe'ye kiralandı.

Çağlar Söyüncü'nün aldığı ödüller şunlardır:

  • PFA Yılın Genç Oyuncusu Ödülü (2019)
  • UEFA Avrupa Ligi'nde yılın savunma oyuncusu (2020)
  • Milliyet Spor Ödülü (2020)

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...