Tgrt Haber
14 Aralık 2023 17:58 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 18:11

Fenerbahçe’nin yeni koçu İstanbul’a geldi

Fenerbahçe Beko’nun yeni başantrenörü olan Sarunas Jasikevicius İstanbul’a geldi.

Editör: Enes Köseoğlu / Kaynak: TGRT Haber
Fenerbahçe’nin yeni koçu İstanbul’a geldi
Sarunas Jasikevicius,Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Litvanyalı Sarunas Jasikevicius oldu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 47 yaşındaki çalıştırıcıyla 2025-2026 sezonunun sonuna dek anlaşıldığı belirtildi. Ayrıca Tecrübeli koç sağlık kontrollerinden geçmek için İstanbul’a getirildi.

4 THY AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONLUĞU

Basketbol oynadığı dönemde Fenerbahçe Beko forması da giyen Jasikevicius, sporculuk hayatında farklı takımlarla 4 kez THY Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Zalgiris Kaunas'ın 2016 yılında başına geçerek başantrenörlük kariyerine başlayan Litvanyalı çalıştırıcı, 2018 yılında takımını THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne götürme başarısı gösterdi.

Jasikevicius, Zalgiris Kaunas'ın ardından 2020 yılında Barcelona'nın başına geçti. İspanyol ekibine üç kez Dörtlü Final oynatan 47 yaşındaki başantrenör, iki kez de İspanya Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşadı.

Fenerbahçe’nin yeni koçu İstanbul’a geldi

SARUNAS JASİKEVİCİUS KİMDİR?

Sarunas Jasikevicius sporcu bir ailenin çocuğu olarak 1976 yılında Litvanya’da dünyaya geldi. 6 yaşında Basketbol ile tanışan Jasikevicius, kariyer başlangıcını 1998 yılında Lietuvos Rytas ile yaptı. İlk EuroLeague şampiyonluğunu da 2003 yılında Barcelona ile yaşadı. Daha sonra Maccabi Tel Aviv'e transfer oldu. İsrail ekibinin 2 EuroLeague şampiyonluğunu kazanmasında büyük rol oynayan Jasikevicius iki kere de İsrail Basketbol Ligi ve İsrail Basketbol Kupası'nı kazandı.

Ocak 2011'de 1 yıllık Fenerbahçe macerasının ardından Litvanya Basketbol Ligi takımlarından Žalgiris Kaunas ile sözleşme imzaladı. 2013-14 sezonu sonunda basketbolu bıraktı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...