Tgrt Haber
10 Ekim 2021 10:03

Formula 1 Türkiye GP galibi kim oldu? Formula 1 Türkiye GP puan durumu

Dünyanın en prestijli organizasyonu Formula 1, İstanbul'da yapılıyor. Formula 1 Türkiye GP sıralama turlarındaki en hızlı isim Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu. Yarışseverler heyecanla beklediği Intercity İstanbul Park pistinde gerçekleşen Formula 1 Türkiye GP hakkında araştırma yapıyor. Peki Formula 1 Türkiye GP kim kazandı? Formula 1 Türkiye GP yarışı pilotlar puan durumu? Formula 1 Türkiye GP galibi Valtteri Bottas kimdir? Formula 1 Türkiye GP hangi kanalda yayınlanacak? S Sport kanalı nasıl ayarlanır?

Formula 1 Türkiye GP galibi kim oldu? Formula 1 Türkiye GP puan durumu
formula 1,formula 1 türkiye GP,yarış,hamilton

Formula 1 Türkiye GP için beklenen gün geldi. Antrenman ve sıralama yarışı ardından bugün Formula 1 Türkiye GP yarışı gerçekleşiyor. Intercity İstanbul Park pistinde yapılan Fomula 1 Türkiye GP için pilotlar son hazırlıklarını tamamladı. Formula 1 Türkiye Grand Prix sıralama turlarındaki en hızlı isim Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu. Hamilton 10 sıra geriden başlama cezası nedeniyle Formula 1 Türkiye GP yarışına ilk sırada başlayamayacak. Formula 1 Türkiye GP şampiyonu ve yarış hakkında detaylı bilgiler. 

FORMULA 1 TÜRKİYE GP KAZANANI KİM OLDU? 

Formula 1 Türkiye GP İstanbul’da gerçekleşiyor. Dev organizasyon için nefesler tutuldu. Pilotlar antrenman ve sıralama turlarını tamamlarken yarış için hazırlıklarını tamamladı. Formula 1 Türkiye Grand Prix sıralama turlarını Lewis Hamilton birinci bitirdi. Yarışın en hızlı isimlerinden olan Hamilton 10 sıra grid cezası nedeniyle yarışa ilk sırada başlayamadı. Hamilton takım arkadaşı Bottas yarışa birinci sırada başlarken Red Bull'dan Max Verstappen Formula 1 Türkiye GP yarışına ikinci sıradan, Ferrari sürücüsü Charles Leclerc ise üçüncü sıradan başladı. 10 Ekim Pazar saat 15.00’da yapılacak Türkiye GP yarışı tamamlandı. Gözler Formula 1 Türkiye GP kazananına çevrildi. 2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışı olan Türkiye Grand Prix'sini Mercedes’in Finlandiyalı pilotu Valtteri Bottas kazandı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Bottas, damalı bayrağı ilk gören sürücü oldu. Red Bull pilotu Verstappen yarışı ikinci bitirip şampiyona liderliğine yükselirken, bir başka Red Bull pilotu Sergio Perez üçüncü oldu. Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton ise yarışı Leclerc'in ardından beşinci tamamladı.

Formula 1 Türkiye GP galibi kim oldu? Formula 1 Türkiye GP puan durumu

VALTTERİ BOTTAS KİMDİR? 

F1 Türkiye GP sıralama turlarında ikinci olan Mercedes pilotu Valtteri Bottas, Lewis Hamilton'ın cezası yarışa ilk cepten başlayarak galip olarak bitirdi. Yarış heyecanı tamamlanırken akıllara ''Valtteri Bottas kimdir?'' soruları geldi. 28 Ağustos 1989 yılında dünyaya gelen Valtteri Bottas, Finlandiya'da doğdu. Fomula 1 Türkiye GP galibi Bottas 2013'te Williams ile yarışmaya başladı.İlk sezonunu 4 puanla 17. olarak tamamladı. İlk galibiyetini 2017 Rusya GP'sinde alan Bottas en son 2020 Avusturya Grand Prix'te kazandı. Valtteri Bottas 10 Ekim 2021 tarihinde İstanbul'da yapılan Formula 1 Türkiye GP kazananı oldu. 

FORMULA 1 TÜRKİYE GP HANGİ KANALDA YAYINLANACAK? 

Formula 1 Türkiye yarışı için ekran başında olmak isteyenler ''Formula 1 İstanbul GP hangi kanalda yayınlanacak?'' sorusunu araştırıyor. Formula 1 Türkiye yarışı S Sport ve S Sport Plus ekranlarından canlı ve şifresiz şekilde yayınlanacak. Formula 1 Türkiye GP S Sport kanalında türkçe canlı anlatımla yayınlanacak. 

FORMULA 1 TÜRKİYE GP PİLOTLAR START SIRALAMASI 

Formula 1 Türkiye GP öncesinde yarışseverler pilotların yarış start sıralamasını merak ediiyor. İşte Formula 1 İstanbul GP Start Gridi: 

  • Valtteri Bottas / Mercedes
  • Max Verstappen / Red Bull
  • Charles Leclerc / Ferrari
  • Pierre Gasly / AlphaTauri
  • Fernando Alonso / Alpine
  • Sergio Perez / Red Bull
  • Lando Norris / McLaren
  • Lance Stroll / Aston Martin
  • Yuki Tsunoda / AlphaTauri
  • Sebastian Vettel / Aston Martin
  • Lewis Hamilton / Mercedes
  • Esteban Ocon / Alpine
  • George Russell / Williams 

S SPORT KANALI  NASIL İZLENİR? S SPORT FREKANS BİLGİLERİ

Formula 1 Türkiye GP yarışını ekran başından takip etmek isteyenler kanal bilgisi hakkında araştırma yapıyor. Formula 1 Türkiye GP S Sport üzerinden ücretsiz izlenecek. İşte S Sport yayın için uydu frekans bilgileri:

Turksat 4A
TP11 - Frekans 12188 MHz - Polarizasyon: Vertical (Dikey)
DVB-S2 8PSK - Symbole Rate: 27500 ksym/s FEC: 5/6

Formula 1 Türkiye GP şampiyonu kim oldu? Formula 1 Türkiye GP yarışı pilotlar puan durumu? Formula 1 Türkiye GP hangi kanalda yayınlanacak? S Sport frekans bigileri nelerdir? sorularını cevapladık. Siz de Formula 1 Türkiye GP hakkında sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...