Tgrt Haber
25 Şubat 2022 17:06 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 17:21

Formula 1'den Rusya'ya yaptırım kararı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminden sonra gelen yaptırım kararlarına bir yenisi daha eklendi. Formula 1 yönetimi işgalin sürmesi halinde Rusya'da yarış yapılmayacağını duyurdu.

Formula 1'den Rusya'ya yaptırım kararı

Rusya’nın Donbass’ta başlattığı askeri harekatın ardından savaşın 2. Gününde de bölgeden patlama seslerinin ardı arkası kesilmiyor. Ukrayna tarafından açıklanan son verilere göre ölü sayısının 137, yaralı sayısının ise 300’den fazla olduğu bildirildi.

Vladimir Putin'in savaş kararından sonra dünyanın dört bir yanından tepkiler çığ gibi büyüdü. Ülke lideri başta olmak üzere birçok kesimden tepki geldi.

Rusya'ya tepkilerin ardından yaptırım kararları da peş peşe geldi. Ülkelerin ağır yaptırım kararları ile karşı karşıya kalan Rusya'ya sportif alanda da yaptırım kararı motorsporlarının zirvesi Formula 1'den geldi.

YARIŞLAR İPTAL EDİLDİ

Formula 1 yönetimi işgalin sürmesi halinde Rusya'da yarış yapılmayacağını duyurdu. Rusya Grand Prix'si takvimde 23-25 Eylül tarihleri arasında yer alıyor.

Formula 1'in açıklaması şu şekilde: "FIA, insanları birleştirmek ve ulusları bir araya getirmek için olumlu bir vizyonla dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri ziyaret ediyor. Ukrayna'daki gelişmeleri üzüntü ve şokla izliyor, mevcut duruma hızlı ve barışçıl bir çözüm bulunması umudunu taşıyoruz. Perşembe akşamı (Dün) F1, FIA ve takımlar sporumuzun konumunu tartıştı ve tüm ilgili paydaşlar mevcut koşullarda Rusya Grand Prix'sini düzenlemenin imkansız olduğu görüşünde birleşti."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...