Tgrt Haber

Pena kimdir, kaç yaşında? Galatasaray kalecisi Inaki Pena ne kadar maaş alacak?

31 Ocak 2022 11:17
Pena kimdir, kaç yaşında? Galatasaray kalecisi Inaki Pena ne kadar maaş alacak?
galatasaray,,transfer,,kaleci,,futbol,,ınaki pena,

Transfer dönemi tüm hızıyla devam diyor. Galatasaray Muslera sakatlığında doğan kaleci eksiğini kapatmaya odaklandı. Sarı kırmızı ekip ara transfer döneminde Inaki Pena ile anlaştı. İstanbul’a gelen yıldız kaleci hakkında ''Inaki Pena kimdir, kaç yaşında? Inaki Pena ne kadar maaş alacak, maliyeti ne?'' soruları gündeme geldi.

Muslera Süper Lig ilk yarısında Galatasaray Sivasspor maçı sırasında takım arkadaşı Luyindama ile çarpışarak sakatlanmasının ardından sarı kırmızılı ekip kaleci arayışına girdi. Ara transfer döneminde pek çok yıldız oyuncu ile görüşen Galatasaray kalecisini buldu. İstanbul’a gelen Inaki Pena hakkında araştırmalar sıklaştı. İşte Galatasaray kalecisi Inaki Pena hakkında bilmeniz gerekenler.. 

INAKİ PENA KİMDİR? 

Inaki Pena 2 Mart 1999 tarihinden İspanya’da dünyaya geldi. Futbola henüz 5 yaşındayken başlayan Inaki Pena 2012'de 13 yaşındayken Villarreal CF'den FC Barcelona'nın La Masia takımına katıldı. Inaki Pena 16 Nisan 2018’de Barcelona ile sözleşmesini iki sezon daha yeniledi.  30 Ekim 2018'de Pena, Copa del Rey'de Cultural Leonesa Jasper Cillessen'in yedeği olarak ana kadroya çağrıldı. Ayrıca sezon boyunca Cillessen ve marş Marc-André ter Stegen'in sakatlıkları nedeniyle yedek kulübesinde de yer aldı. Inaki Pena 2019-20 sezonunda Neto'nun sakatlığı nedeniyle yokluğunu kapatmak için bir kez daha ana kadroda yedek kulübesinde yer aldı. 6 Ekim 2020'de Barcelona, ​​Pena’nın sözleşmesini iki yıl daha uzattı. 22 yaşındaki eldivenin Barcelona ile olan sözleşmesi 2023 yılında sona eriyor. Bu sezon 9 maça çıkan Pena, 4 maçında kalesinde gol görmedi. 

Pena kimdir, kaç yaşında? Galatasaray kalecisi Inaki Pena ne kadar maaş alacak?

Son olarak Galatasaray, Barcelona B Takımı'nda oynayan 22 yaşındaki İspanyol kaleci Inaki Pena'yı, kiralık olarak aldı. İspanyol kaleci imza töreni ve sağlık kontrolleri için İstanbul’a geldi. 

INAKİ PENA NE KADAR MAAŞ ALACAK? 

Galatasaray kalecisi Inaki Pena transferi ile taraftarlar araştırmalarını yoğunlaştırdı. Genç kaleci hakkında en sık sorulan soruların basında ''Inaki Pena ne kadar maaş alacak?'' sorusu geldi. Torrent’in ekibinde bulunan kaleci antrenörü Ricard Segarra tarafından yönetime önerilen Inaki Pena maaşı henüz netleşmedi. Ancak genç file bekçisi Inaki Pena güncel piyasa değeri 3 milyon euro civarında olduğu biliniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...