Tgrt Haber
29 Haziran 2021 00:51

İsviçre son dünya şampiyonu Fransa'yı eledi

EURO 2020 son 16 turunda Fransa-İsviçre ile karşılaştı. Romanya'nın Bükreş Ulusal Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi İsviçre, normal süresi 3-3 biten maçta Fransa'yı penaltılarda 5-4 yenerek çeyrek finalde İspanya'nın rakibi oldu.

İsviçre son dünya şampiyonu Fransa'yı eledi
İsviçre,Fransa,İspanya

EURO 2020’de heyecan son 16 turu ile devam ediyor. Çeyrek finale adını yazdırmak isteyen Fransa ve İsviçre kozları paylaştı. Maçın normal süresi 3-3 berabere biterken Fransa’nın gollerini Benzema (2) ve Pogba attı. İsviçre’nin gollerini ise Seferovic (2) ve Gavranovic attı. Uzatmada da beraberlik bozulmayınca maç penaltıya gitti. Mbappe son penaltıyı kaçırınca turu geçen taraf 5-4'lük skorla İsviçre oldu. Fransa'yı eleyen İsviçre çeyrek finalde Hırvatistan'ı 5-3 mağlup eden İspanya'nın rakibi oldu. 

POGBA’DAN JENERİKLİK GOL

1-0 geriden gelen Fransa'da 75. dakikada Pogba sahneye çıktı. Ceza sahası dışından müthiş bir vuruşla kaleciyi çaresiz bırakan Pogba, ülkesinin 3'üncü golünü kaydetti.

İsviçre son dünya şampiyonu Fransa'yı eledi

İsviçre son dünya şampiyonu Fransa'yı eledi

FRANSA VE İSVİÇRE SON 16 TURUNA NASIL GELMİŞTİ?

Fransa, F Grubu'nda Almanya'yı mağlup etmiş, Macaristan ve Portekiz'le beraber kalarak bu aşamayı lider bitirmişti. İsviçre, Milli Takımımızın bulunduğu A Grubu'nda İtalya ve Galler'in arkasında 4 puan toplamış, en iyi üçüncüler arasına girerek tur atlamayı başarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...