Tgrt Haber
04 Ocak 2023 10:21 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 10:27

Jorge Jesus, Antalyaspor maçında ilki başararak tarihe geçti

Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe 17. haftada zorlu Antalya deplasmanında 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Sezon başında takıma katılan teknik direktör Jorge Jesus sarı lacivertlilerde tarihe geçti.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Fotomaç
Jesus, Antalyaspor galibiyeti sonrası 12 yıllık aranın ardından bir ilki başardı.
Jesus,Fenerbahçe,Antalyaspor
Jesus, Antalyaspor galibiyeti sonrası 12 yıllık aranın ardından bir ilki başardı.

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor'u Batshuayi'nin golleriyle 2-1 mağlup etti. Portekizli teknik adam Jorge Jesus maçta tarihe geçti.

BATSHUAYI 8 GOLE ULAŞTI

Fenerbahçe formasıyla bu sezon 10 lig maçında 8 gole ulaşan Batshuayi geceye damga vurdu. Opta verilerine göre Süper Lig'e geldiği 2021/22 sezonundan bu yana altıncı kez bir maçta ikiden fazla gol atan Michy Batshuayi, son iki sezonda bunu en fazla başaran oyuncu oldu.

TARİHE GEÇTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Antalyaspor galibiyeti sonrası 12 yıllık aranın ardından bir ilki başardı. Opta verilerine göre Jorge Jesus, Eylül 2009'dan beri Antalyaspor'u deplasmanda mağlup eden ilk yabancı teknik direktör oldu.

2009'dan sonra Fenerbahçe'de Vitor Pereira iki kez, Dick Advocaat, Phillip Cocu ve Erwin Koeman gibi yabancı teknik direktörler görev aldı.

JESUS'TAN ELEŞTİRİ

Antalyaspor galibiyeti sonrası konuşan Jorge Jesus, "Maçtan önce de maçın zor olacağını söylemiştik. Rakibimiz iyi bir takım. İyi oyuncuları var. İlk golü bulduklarında işler Fenerbahçe için zorlaştı. Bu saha utanç verici bir sahaydı. Kimse böyle bir sahada futbol oynayamaz. İkinci yarıda maçı çevirmeyi başardık. Üçüncü golümüzün neden iptal edildiğini anlayamadık. Rossi'ninattığı gol iptal edildi. O golün neden iptal edildiğini anlayamadık. Maçı zaten orada koparacaktık. Antalyaspor'un son dakika golünde VAR doğru bir karar verdi. Rakip forvet golden önce Osayi'yi bloke ediyordu. Bu karardan dolayı VAR'ı tebrik ediyorum. Ancak dediğim gibi Rossi'nin temiz golünü neden iptal ettiklerini anlamadım" dedi.

Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...