Tgrt Haber
14 Aralık 2023 19:21 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 22:31

Fenerbahçe'nin konuğu Spartak Trnava! İşte ilk 11'ler

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasındaki son maçında Spartak Trnava'yı konuk edecek. Sarı-lacivertliler rakibini mağlup etmesi halinde bir üst tura yükselecek.

Editör: Enes Köseoğlu / Kaynak: TGRT Haber
Fenerbahçe'nin konuğu Spartak Trnava! İşte ilk 11'ler
Fenerbahçe,Spartak Trnava,aufa avrupa ligi

Grupta 9 puanı bulunan sarı-lacivertliler, önce Bulgaristan deplasmanında Ludogorets'e 2-0, ardından Danimarka'da Nordsjaelland'a 6-1 mağlup olarak grupta üçüncü sıraya kadar geriledi.

Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında Trnava deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönmüştü.

GALİBİYET TUR GETİRECEK

İlk iki sırada bulunan Nordsjaelland ve Ludogorets, Bulgaristan'da karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, Spartak Trnava'yı yenmesi durumunda diğer maçın sonucuna bakmaksızın gruptan çıkacak.

LİDERLİK ŞANSI VAR

Ludogorets-Nordsjaelland mücadelesinin berabere bitmesi durumunda Fenerbahçe, alacağı galibiyetle grubu lider olarak da tamamlayabilecek. Sarı-lacivertli takım, rakibi karşısında olası beraberlikte ise grup ikinciliği için Ludogorets'in Nordsjaelland'e yenilmesini bekleyecek.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Osayi, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Fred, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic, Dzeko

Spartak Trnava: Takac, Kostrna, Duric, Kosa, Sulek, Bukata, Zeljkovic, Bernat, Ofori, Duris, Azango

CANLI SKOR

1' Maçta ilk düdük çaldı!

2' Trnava atağında ceza sahası dışından atılan şutu İrfan Can Eğribayat kurtardı.

5' Soldan Tadic'in ortasını arka direkte kontrol eden İrfan Can Kahveci, geriden gelen Osayi Samuel'i gördü. Osayi'nin ceza sahası içinden şutu savunmadan döndü. Fenerbahçe bu pozisyonda savunmanın elle müdahalede bulunduğunu belirterek penaltı bekledi.

12' Sağ kanatta Fred'in pasıyla topla buluşan Dzeko rakibinden şık şekilde sıyrıldı. Ceza sahasına dar açıdan giren Dzeko sert vurdu. Top auta gitti.

23' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Orta alanda pas arası yapan Ferdi Kadıoğlu, savunma arkasına sarkan Dzeko'yu topla buluşturdu. Dzeko, ceza sahası içinde seken topa tek dokunuş yaptı. Sağına uzanan kaleci, topu kornere çelmeyi başardı.

26' Yay çevresinde topla buluşan Szymanski, sol çaprazdan sol ayağıla vurdu. Top yandan auta gitti.

27' Fenerbahçe gole yine çok yaklaştı. Sol kanatta topu kontrol eden Tadic, hemen önündeki Fred ile oynadı. Fred'in sol kanattan sert ortasını savunma sektirdi. Altıpas önünde Dzeko topa vurdu. Top üstten auta gitti.

33' Orta alanda topla buluşan Dzeko, yay üzerinde güzel bir ara pası attı. Kaleciyle karşı karşıya topu kontrol eden Osayi'nin şutunda kaleci topu kornere çeldi.

GOL | 36' Fenerbahçe, karşılaşmanın 36'ıncı dakikasında öne geçmeyi başardı. Orta alanda sırtı dönük şekilde topu alan Dusan Tadic, sol kanattan atağa katılan Ferdi Kadıoğlu'nu attığı harika ara pasıyla topla buluşturdu. Sol kanattan ceza sahasına giren Ferdi, rakiplerinden sıyrılarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Milli futbolcu, sağ ayağıyla vurarak topu ağlara gönderdi.

45' İlk tarı bitti. Fenerbahçe İlk yarıyı Ferdii Kadıoğlu'nun golüyle 1-0 önde bitirdi.

46' İkinci yarı başladı.

PENALTI | 46' Dzeko, rakibinin müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

GOL | 47' Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Dusan Tadic, sağ köşeye vurdu. Direğe çarpan top kalecinin sırtına da çarparak ağlara gitti. Fenerbahçe rakibi karşısında farkı 2'ye çıkardı.

GOL | 60' Fenerbahçe Edin Dzeko'nun golüyle 60'ıncı dakikada skoru 3-0 yaptı. Ceza yayında topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, savunma arkasına sarkan Dzeko'ya harika bir ara pası attı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Dzeko, topu direğe nişanladı. Direkten dönen topu Dusan Tadic tamamlamak istedi, kaleci topu ayaklarıyla çeldi. Dzeko, boşta kalan topu ağlara yolladı.

GOL | 61' Edin Dzeko, attığı golden 1 dakika sonra tekrar sahneye çıktı. Savunmanın hatasıyla topu kapan İrfan Can Kahveci, orta sahadan ceza sahası içine kadar topu sürdü. Topu soluna çeken İrfan Can, müsait pozisyondaki Dzeko'yu gördü. Dzeko, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu filelerle buluşturdu. Sarı-Lacivertliler, Kadıköy'de farkı 4'e çıkardı.

62' Osayi ve İrfan Can Kahveci'nin yerine Serdar Aziz ve Joshua King oyuna dahil oldu.

70' Sol kanattan ceza sahasına giren King, topu sağına çekerek vuruşunu yaptı. Yakın köşeye giden topu kaleci kurtardı.

73' Szymanski'nin sol çaprazdan sert vuruşu yandan auta gitti.

TADİC VE SZYMANSKİ BU SEZON 27. MAÇLARINA ÇIKACAK

İsmail Kartal'ın bu sezon en çok forma verdiği iki isim olan Tadic ve Szymanski'yi, Spartak Trnava karşısında da ilk 11'de görev vermesi bekleniyor.

Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski, bu sezon lig ve Avrupa'da oynanan 26 maçın tamamında süre alırken attıkları goller ve yaptıkları asistlerle de dikkati çektiler.

Tadic bu sezon forma giydiği resmi maçlarda 11 gol atıp 7 de asist yaparak 18 gole katkı sağlarken, Szymanski ise 26 karşılaşmada 11 kez gol sevinci yaşayıp 10 da asist yaptı.

FENERBAHÇE - SPARTAK TRNAVA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Fenerbahçe, yarın sahasında Spartak Trnavayı ağırlayacak.

Ülker Stadyumu'nda saat 20.45'te oynanacak müsabakayı, Kuzey Makedonya Futbol Federasyonundan hakem Aleksandar Stavrev yönetecek.

Karşılaşma EXXEN'den yayınlanacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...