Tgrt Haber

Luyindama'ya tam not!

08 Şubat 2019 10:48
Luyindama'ya tam not!
Luyindama,,galatasaray,

Galatasaray'da teknik heyet, defansa alınan Marcao'dan sonra Kongolu stoperle de hedefi 12'den vurdu.

Devre arası transfer döneminde bombaları ardı ardına patlatan sarı-kırmızılılarda 25 yaşındaki stoperin performansı büyük mutluluk yaşattı. Çıktığı iki maçta performansıyla gözdolduran Christian Luyindama’nın partneri Marcao’yla olan uyumu da hem yönetimi hem teknik heyeti sevindirdi.

 
Galatasaray’da, Luyindama sevinci yaşanıyor. Cim-Bom’un Belçika ekibi Standard Liege’den kadrosuna kattığı Kongolu stoperin kısa sürede takıma uyum sağlaması ve Marcao ile iyi bir ikili olması memnuniyet yaşattı.
Fatih Terim’in transfer listesinde ilk sırada olduğu ortaya çıkan ve bu nedenle transferi için yoğu çaba harcanan 25 yaşındaki futbolcu, tek idmanla çıktığı Alanya maçında kendisi hakkında kesin bir fikir vermemişti. Ancak birkaç gün sonra çıktığı ikinci maçta Luyindama’nın ortaya koyduğu futbol, transferiyle ilgili şüpheleri de ortadan kaldırdı.
 
Kart sıkıntısı!
Kongolu futbolcunun, attığı golle hücum yönünü göstermesinin yanısıra, savunmada bir lider gibi hareket etmesi sarı-kırmızılı takımın iyi bir yatırım yaptığının sinyalleri gibi gözüktü. Galatasaray’da, tecrübeli stoperin sevindiren diğer özelliği ise Marcao ile henüz ikinci maçında yakaladığı müthiş uyum oldu.
 
Brezilyalı futbolcu ile iyi bir ikili olacağını gösteren Luyindama’nın kart görme potansiyeli ise eksileri arasında yer aldı. Teknik kadronun ligde ve kupada oynadığı iki maçta da sarı kart gören hatta Hatay maçında kırmızı riskiyle karşı karşıya kalan 25 yaşındaki futbolcuya bu konuda bazı uyarılar yapacağı öğrenildi. Galatasaray yarım sezonluğuna 3 milyon euroya kiraladığı Luyindama’nın sezon sonunda 5 milyon euroluk zorunlu satınalma opsiyonunu kullanmak zorunda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...