Tgrt Haber

Maradona öldürüldü mü? 7 kişi hakim karşısına çıktı

09 Kasım 2021 09:57
Maradona öldürüldü mü? 7 kişi hakim karşısına çıktı
maradona,,soruşturma,,dava,

Diego Armando Maradona'nın ölümüne ilişkin soruşturmalar devam ederken oğlu Dieguito'nun avukatı 4 doktorun kasıtlı ölüme neden olduğunu iddia etti ve 7 kişi hakim karşısına çıktı.

Futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın ölümünden sorumlu tutulan 7 sanığın yargılanmasına başlandı. Davada Beyin Cerrahı Leopoldo Luque, Psikiyatrist Agustina Cosachov, Psikolog Carlos Diaz, Evde Bakım Koordinatörü Doktor Nancy Forlini ve hemşireler Dahiana Gisella Madrid, Ricardo Almiron ve Mariano Perroni yargılanıyor.

Duruşmada, olaya karışanların parmak izleri alındı, sabıka kayıtları incelendi. Ardından Beyin Cerrahı Luque, basın mensuplarının avukatının yerel bir televizyon kameramanına saldırdığı iddialarını sorması üzerine şunları söyledi:

''Avukat olan ben değilim, olsaydım onu savunurdum. Beni zorluyorsunuz.''

Maradona öldürüldü mü? 7 kişi hakim karşısına çıktı

ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN SAĞLIK RAPORU HAZIRLANMIŞTI

Maradona'nın ölümünün ardından San Isidro Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 29 uzman doktor tarafından rapor hazırlanmıştı. 70 sayfalık raporda, ölümünden kısa süre önce beyin ameliyatı geçiren Maradona'nın yatağında ölü bulunduğu andan en az 12 saat önce acı çekmeye başladığı, kendisi ile ilgilenen sağlık ekibinin yeterli derece tıbbi bakım uygulamadığı belirtilmişti.

''HAYATTA KALMA ŞANSININ DAHA YÜKSEK OLACAĞI''

Maradona'nın uygun bir sağlık kuruluşunda yeterli tedavi ile "hayatta kalma şansının daha yüksek olacağı" sonucuna varılan raporda, Maradona'nın beyin ameliyatı geçirdikten sonra "zihinsel yetilerini tam olarak kullanamadığı" gerekçesiyle nerede tedavi edileceğine karar vermesinin kendisine bırakılmaması gerektiği vurgulanmıştı.
Raporda Maradona'nın sağlık ekibinin uyguladığı tedavinin "eksik ve sorumsuzca" olduğu ve sağlık durumunun ihmal edildiğinin altı çizilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...