Tgrt Haber

Marcao gitsin mi kalsın mı? Anketten çıkan çarpıcı sonuç

17 Ağustos 2021 16:06
Marcao gitsin mi kalsın mı? Anketten çıkan çarpıcı sonuç
galatasaray,marcao,kerem aktürkoğlu,kavga

Galatasaray'ın deplasmanda Giresunspor ile oynadığı maçta takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na saldıran Marcao tepkilerin hedefi oldu. Skandal olayın ardından TGRT Haber'in Twitter hesabında "Marcao’nun geleceği ne olmalı?” sorusunun yöneltildiği ankette çıkan sonuç dikkat çekti. Binlerce kişinin oy kullandığı ankette katılımcıların büyük çoğunluğu, Brezilyalı futbolcunun biletinin kesilmesi gerektiğini savundu.

Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Galatasaray, ligin ilk maçında deplasmanda Giresunspor’u 2-0 mağlup etti. Sarı kırmızılıları galibiyete taşıyan golleri Diagne ve penaltıdan Cicaldau kaydetti. Ancak mücadeleye Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki kavga damga vurdu.

MARCAO’DAN KEREM’E KAFA VE YUMRUK SALDIRISI

Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğüyle geçilen maçın 61. Dakikasında saha içi bir anda karıştı. Sarı kırmızılıların Brezilyalı stoperi Marcao, genç futbolcu Kerem Aktürkoğlu’na önce uzaktan sert uyarılarda bulundu. Kerem’in eliyle “sus” işareti yapmasına sinirlenip depar atmaya başlayan Marcao, önce genç yıldızı kafasıyla sert şekilde ittirdi, ardında da yumruklu saldırıda bulundu. Şoke eden kavga iki takım oyuncuları tarafından ayrılırken, görüntüleri VAR’dan izleyen hakem Erkan Özdamar Marcao’yu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Kavganın ardından Fatih Terim tarafından kenara alınan Kerem Aktürkoğlu ise hocasına dert yandı.

Marcao gitsin mi kalsın mı? Anketten çıkan çarpıcı sonuç

Futbol sahalarında ender görülen türdeki bu kavgadan sonra sosyal medyada Marcao’ya tepkiler çığ gibi büyüdü. Spor kamuoyu ve taraftarların büyük bölümü Marcao’nun takımdan gönderilmesi gerektiğini söylerken, bir kesim ise Brezilyalı savunmacının takım için önemini hatırlatıp olayın para cezası ya da özür dilemeyle geçiştirilebileceğini savundu.

TGRT HABER ANKETİNDE ÇARPICI SONUÇ: TARAFTAR MARCAO’NUN BİLETİNİ KESTİ

Konuyla ilgili TGRT Haberin Twitter hesabında anket yapıldı. Birkaç saat içinde binlerce kişinin oy kullandığı ankette, kullanıcılara “Giresunspor maçında Kerem Aktürkoğlu’na saldıran Marcao’nun geleceği ne olmalı?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların büyük çoğunluğunun (yüzde 81,9) Brezilyalı oyuncunun takımdan gönderilmesi yönünde oy kullanması dikkat çekti.

Anketteki “Sözleşmesi feshedilmeli” seçeneğinin oy oranı yüzde 46,7 olurken, “En iyi teklife satılmalı” seçeneğine yüzde 35,2, “Özür dilerse affedilmeli” seçeneğine yüzde 10,7, “Para cezası verilmeli” seçeneğine ise yüzde 7,3 oy geldi.

Marcao gitsin mi kalsın mı? Anketten çıkan çarpıcı sonuç

"GEREKEN NEYSE YAPACAĞIZ"

Karşılaşma sonrası basın toplantısında Marcao ile Kerem arasındaki kavgaya ilişkin açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Çok alışılagelmiş bir hadise değil. Şöyle düşündüğümüzde hepimiz, futbol alemi için söylüyorum, soyunma odasında sahanın içerisinde her türlü münakaşayı ederez. Zaman zaman birbirimize saldırma noktasına geliriz. Bazen yumruk yumruğa kavga dövüş olur. Ama sahada ilk kez böyle bir olayı görüyorum" ifadelerini kullandı.

Marcao gitsin mi kalsın mı? Anketten çıkan çarpıcı sonuç

Yapılanın hoş olmadığını belirten Fatih Terim, şöyle devam etti:

"İkisi de de bizim oyuncumuz ama Kerem bizim genç ve kıymetlimiz. Kimsenin kimseye bir şey yapmasına müsade etmeyiz. Çözümü bize ait. Bir şekilde çözeceğiz. Kimse merak etmesin. Yaptırımı yaparsak biz yapacağız. Biz Galatasaraylılara ve kamuoyuna sorumluyuz. Gereğini her zaman yaptık, yine yapacağız. Kerem'in gençliğini koruyacağız. Marcao'ya gerekeni biz yapacağız. Başkan ve yönetim olarak ne yapacaksak biz yapacağız. Her şeyi hallederiz. Kimse merak etmesin. Marcao çıkacak önce Kerem'den ve arkadaşlarından özür dileyecek. Onu da öldürmeyelim."

Marcao gitsin mi kalsın mı? Anketten çıkan çarpıcı sonuç

GALATASARAY'DAN MARCAO AÇIKLAMASI

Yaşanan skandalın ardından Galatasaray Spor Kulübü'nün Marcao'ya vereceği ceza merak edilirken, sarı kırmızılı kulüpten konuya ilişkin açıklama geldi.

Sarı kırmızılıların bugünkü antrenmanına çağrılmayan Marcao'ya yaptırım kararı aldıklarını açıklayan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Ünlü, "Teknik heyet, sadece dünkü olayla ilgili değil, genel anlamda kapsamlı bir rapor hazırlıyor. Bugün gün içinde bize iletecekler. Adli dava değil ama idari bir durum var, idari bir ceza söz konusu. Kamuoyu müsterih olsun ki yapılanla ilgili ceza yaptırımı uygulanacaktır. İdari yaptırım mutlaka uygulanacaktır. Bugün içinde büyük ihtimalle karar verilir ve kamuoyuna duyururuz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kerem Aktürkoğlu'na saldırdıktan sonra direkt kırmızı kartla oyundan atılan Marcao'nun, TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesinden PFDK'ya sevk edilmesi ve 5 ile 10 maç arası ceza alması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...