Tgrt Haber
18 Şubat 2016 14:32

Milliler Avrupa Şampiyonası için avantaj peşinde

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Kübra İmren Ekşi, Şaziye İvegin Üner ve Işıl Alben, Romanya ve İsrail ile oynanacak 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu karşılaşmalarını değerlendirdi.

Milliler Avrupa Şampiyonası için avantaj peşinde
A Milli Kadın Basketbol Takımı, basketbol, milli takım

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında deplasmanda mücadele edeceği Romanya karşılaşması öncesinde son antrenmanını Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Antrenman öncesinde A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Kübra İmren Ekşi, Şaziye İvegin Üner ve Işıl Alben basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
EKŞİ: “HEDEFLERİMİZE ADIM ADIM BAKACAĞIZ”
Toplandıklarından beri Romanya karşılaşmasının hazırlıklarının sürdüklerini söyleyen Kübra İmren Ekşi, “Sezon içi kampı olduğu için herkes takımdan hazır geldi. İnşallah Romanya’dan iyi bir sonuç alıp İsrail maçı hazırlıklarına başlayacağız. İsrail oynadığımız bir takım. Hedeflerimize adım adım bakacağız. Bu takımdaki genç oyuncular takımdaki tecrübeli oyuncularla bir arada olmuş oyuncular. Takımdaki genç oyuncular kendi takımlarında süre buldukları için deneyimli oyuncuların yerini dolduracaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
ÜNER: “3’TE 3 YAPIP AVANTAJ YAKALAMAK İSTİYORUZ”
Hazırlıkların çok iyi gittiği belirten Şaziye İvegin Üner, “Romanya maçını kazanıp 3’te 3 yapıp avantajlı gitmek istiyoruz. Hedefimiz bütün maçlarımızı kazanıp namağlup Avrupa Şampiyonası’na gitmek. Romanya diğer ekiplere göre iyi bir ekip gibi gözüküyor. İnşallah orada maçı kazanıp ülkemize döneceğiz” dedi.
“GENÇLER İŞİNİ ÇOK İYİ YAPIYOR”
Nevriye ve Birsel’in gruplarda oynanan iki maçta da olmadığını söyleyen Şaziye, “Bizim iki tane önemli oyuncumuz. İki maçımızı da iyi bir farkla kazandık. Bence gençler işini çok iyi yapıyorlar. İnşallah olimpiyat elemlerinde onlar da bizimle beraber olacak” şeklinde konuştu.
“İNŞALLAH RİO’DA OLACAĞIZ”
Olimpiyat elemelerinde iyi ve avantajlı bir grupta olduklarını ifade ede Şaziye, “İnşallah 2016’da tekrardan Rio’da olacağız. Olimpiyalara gitmek için bütün rakiplerimizi yenmek gerekiyor. Fransa olur, başka bir takım olur… Grupta birinci olup, diğer tarafın ikincisiyle oynamak isteriz. Fransa geliyorsa, onu yenip devam etmek istiyoruz” dedi.
IŞIL ALBEN: ENERJİSİ ÇOK YÜKSEK BİR TAKIMIZ”
Deplasmanda oynayacakları iki maçın olduğunu belirten Işıl Alben ise, “Romanya uzun süredir oynamadığımız bir ekip. Öncelikle o maça odaklanıyoruz. Sonrasında İsrail deplasmanı. Zor bir deplasman olacak. Enerjisi çok yüksek bir takımız. Diğer maçlarda çok iyi mücadele ettik. Burada da mücadelemizi sürdürüp, ikide iki yapmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...