Tgrt Haber

Rıza Çalımbay kimdir, kaç yaşında? Beşiktaş teknik direktörü Rıza Çalımbay olur mu?

14 Aralık 2021 17:32
Rıza Çalımbay kimdir, kaç yaşında? Beşiktaş teknik direktörü Rıza Çalımbay olur mu?
rıza çalımbay,,beşiktaş,,teknik direktör,

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın geçtiğimiz hafta istifa etti. Önder Karaveli teknik direktörlük görevini üstlenirken yönetimin teknik direktör arayışı devam ediyor. Peki Rıza Çalımbay kimdir, kaç yaşında? Rıza Çalımbay Beşiktaş teknik direktörü olur mu?

Beşiktaş Sergen Yalçın istifası ardında teknik direktör arayışına devam ediyor. Geçici olarak Önder Karaveli teknik direktörlük görevini üstlendi. Siyah beyazlı taraftarlar sezonun devamında takıma kimin hocalık yapacağını merak ediyor. İşte Beşiktaş teknik direktörü hakkında son gelişmeler. 

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM OLDU? 

Sergen Yalçın istifası ardından Beşiktaş Genel Müdürü Ceyhun Kazancı teknik adam arayışlarının devam ettiğini belirtirken ''Daha detaylı çalışma kararı aldık. Çalışmalar bitene kadar Önder Karaveli ile yola devam etme kararı aldık. Yarın öbürgün isimlerle çalışmalar sonuçlanınca tekrardan değerlendirme yapacağız. Yerli, yabancı adaylar var. Yazılmayan isimler de var. İsimler üzerine yoğunlaştık. Yerli ya da yabancı şartımız yok. Şenol Güneş ismi de toplantıda geçti. Bruno Pinheiro gündemimizde, evet. Ancak sadece Bruno Pinheiro değil, başka yabancı teknik direktörler de var. Yerli, yabancı çok değerli hocalar. Biz hata yapmak istemiyoruz. Sağlıklı bir karar vereceğiz. Farke, adaylarımızdan biriydi ancak anlaşamadık. Defteri kapattık. Bilic hala adaylardan biri diyebilirim'' ifadelerine yer verdi. 

Beşiktaş teknik direktörlüğü için en çok konuşulan isimlerden biri de Rıza Çalımbay oldu. 

Rıza Çalımbay kimdir, kaç yaşında? Beşiktaş teknik direktörü Rıza Çalımbay olur mu?

RIZA ÇALIMBAY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? 

Rıza Çalımbay 2 Şubat 1963 tarihinde Sivas’ta dünyaya geldi. Türk eski millî futbolcu ve teknik direktör. Beşiktaş'ın ve Türkiye millî futbol takımının eski kaptanı olan Rıza Çalımbay, Atom Karınca lakabıyla biliniyor. Çalımbay 1980-1996 yılları arasında geçen profesyonel futbol kariyeri boyunca sadece Beşiktaş’ta forma giydi. Uzun süre kaptanlığını yaptığı Beşiktaş'ın resmî maçlarda en çok formasını giyen futbolcusu unvanına sahiptir. 

Rıza Çalımbay, 1996 Temmuz'unda jübile yaparak aktif futbola veda etti. Çalımbay günümüzde Sivasspor teknik direktörü olarak görev yapıyor. 

Sergen Yalçın istifası ardından 58 yaşındaki Rıza Çalımbay Beşiktaş teknik direktör görevi için en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Sivasspor maçı ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik adam ''Burada onu konuşmanın yeri değil. Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Çünkü bu kulüple benim kendi aramda olan bir şey, Sivasspor ile olan bir şey. Onu mukaveleye koymadım zaten başka nedenlerden dolayı. Beşiktaş ile resmi bir görüşmem kesinlikle yok. Öyle bir şey olmadı. Olursa, gelirse ona göre konuşuruz. Beşiktaş biliyorsunuz benim futbol hayatımın geçtiği bir yer. Sadece orada başladım orada bıraktım. Sivas’ta benim doğduğum büyüdüğüm yer. İkisi de benim için çok çok önemli. En iyi şey ne ise onu inşallah yaparız'' dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...