Tgrt Haber

Son dakika! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı! Liglerin başlama tarihi belli oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2023 14:19 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 14:44
Son dakika! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı! Liglerin başlama tarihi belli oldu
Mehmet Büyükekşi,TFF,halil umut meler

Son dakika haberi... Futbol Federasyonu Başkanı Büyükekşi, Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası yaşananlardan dolayı açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, olaylar nedeniyle lige verilen süresiz erteleme kararı hakkında da "Tüm ligler 19 Aralık'ta başlayacak" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Büyükekşi, Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası yaşananlardan dolayı açıklamalarda bulundu.

Büyüekşi liglerin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı.

Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

BUNDAN SONRA "SIFIR TOLERANS"

"Hepimizin temel misyonu, futbolu her şeyin önünde tutmak ve tüm paydaşların kendilerini güvende hissedecekleri bir alan olarak korumaktır. Bu tutumun içinde asla şiddete yer yoktur. Ankaragücü - Rizespor maçında yaşananlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Saha içi ya da dışında benzeri bir olayda sıfır tolerans göstereceğimizi, oyunun önemli bir parçası olan hakemlerimize saldırı ya da orantısız baskıya izin vermeyeceğimizi hatırlatıyoruz.

Halil Umut Meler gurur duyduğumuz bir hakemimiz. İyi bir aile babası, iyi bir insan. Bugün hiçbir şey, hakemimiz zalimce tekmelenirken, yerde olduğu fotoğraftan daha fazla bir şey söyleyemez.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımıza sunmak istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Adalet Bakanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 6222 kanununda gerekli değişikliklerin yapılmasında ve uygulanması konusunda, TFF de yerini alacaktır.

PFDK KARARINI PERŞEMBE GÜNÜ

Olayın sorumluları hakkında yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır. Bizim TFF olarak yapmamız gereken şeyi, hukuk müşavirliğimiz dün yapmıştır. PFDK da perşembe günü kararını açıklayacaktır. Bu gibi durumların tekrarı yaşanmaması için hak mahrumiyeti ve para cezası dışında ek yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz.

Tüm ligler 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacak.

"MELER'İN BIRAKMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Hakemlerin dün yaptığı resmi bir açıklamaları var. Hepimiz insanız, önce bunu düşünmemiz lazım. İnsan psikolojisi... O günkü ruh halleri gerçekten çok kötüydü. Biz de yeniden başlatma kararını alırken gerek kamuoyunun gerekse hakemlerimizin bu konudaki tutumlarıyla ilgili çalışmalar yaptık. Dün, Ankara'da hakemlerimize uzun bir konuşma yaptık, onlar da saygı gösterdiler, mutabık kaldılar. Halil Umut Meler'in EURO 2024'te görev almasını bekliyoruz. Bırakma durumu söz konusu değil. Biraz zamana ihtiyacımız var.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...