Tgrt Haber
30 Temmuz 2021 16:36

Stadyumlara seyirci alınacak mı?

TFF Sağlık Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile yaptığı istişareler sonucunda seyircilerin stadyumlara giriş şartlarını açıkladı. Peki, stadyumlara seyirci ne zaman alınacak, stadyumlara giriş şartları neler?

Stadyumlara seyirci alınacak mı?
stadyuma giriş kuralları,,stadyumlara seyirci alınacak mı,,stadyumlara ne kadar seyirci alınacak,

TFF Yönetim Kurulu, 2021-2022 sezonu için müsabakalara stadyum kapasitelerinin %50'si oranında, localara ise tam kapasite ile seyirci alınmasına karar vermişti. Daha sonra seyircilerin stadyumlara alınması için bazı uygulamaların olmasına karar verildi. Bu uygulamalar için TFF Sağlık Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile istişarelerde bulundu. Değerlendirmeler sonucunda seyircilerin stadyumlara giriş şartları belli oldu.

STADYUMA GİRİŞ KURALLARI

Süper Lig ve TFF 1. Lig’i için seyircilerin stadyumlara girişi için gerekli uygulamalar şu şekilde;

- Seyircilerin stadyumlara girişleri, HES/Passolig entegrasyonu ile Passolig üzerinden alınan biletler ile yapılacak. Bilet alacak taraftarların HES kodu bilgilerine Passolig’in ulaşmasına onam vermesi gerekiyor.

- HES uygulaması ile Covid-19 aşıları kontrol edilen ve HES'in onay verdiği seyirciler stadyuma girebilecek. (Aşı olmuş seyircilerin son aşı tarihlerini takip eden 14 günden sonra başlamak üzere 180 gün süre ile herhangi bir teste ihtiyaç duyulmamaktadır.)

- Aşı olmamış ve Covid-19 geçirmemiş seyircilerin müsabaka gününden 48 saat önce PCR testi yaptırmaları gerekmektedir.

- Covid-19 geçirmiş ancak müsabaka tarihi itibarı ile henüz aşı takvimini tamamlamamış seyirciler, HES onayı ile stadyuma girebilecek. (Covid-19 geçirmiş seyircilerin 180 gün süre ile test yaptırmalarına gerek duyulmamaktadır.)

- Seyircilere yönelik HES uygulama sorgulamaları Süper Lig ve TFF 1. Lig için Passolig ile yapılacak.

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig için seyircilerin stadyumlara girişi için gerekli uygulamalar şu şekilde;

- Seyircilerin stadyumlara girişleri Süper Lig ve 1. Lig için belirlenen şartlar dahilinde ev sahibi kulübün sorumluluğunda HES kodu kontrolü ile yapılacak.

STADYUMLARA NE KADAR SEYİRCİ ALINACAK?

TFF Yönetim Kurulu, 2021-2022 sezonu için müsabakalara stadyum kapasitelerinin %50'si oranında, localara ise tam kapasite ile seyirci alınmasına karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...