Tgrt Haber
10 Temmuz 2021 15:05

Süper Lig yaz transfer dönemi | Süper Lig’de biten transferler neler?

Süper Lig’de 2021 – 2022 sezonu için takımlar transfer yarışına girdi. 10 Haziran’da başlayan Süper Lig yaz transfer döneminin ne zaman biteceği merak ediliyor. Peki, Yaz transfer döneminde biten tüm transferler, Hangi takım, hangi oyuncuyu transfer etti?

Süper Lig yaz transfer dönemi | Süper Lig’de biten transferler neler?
Süper Lig yaz transfer dönemi,,Süper Lig’de biten transferler,

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karara göre Süper Lig 2021 – 2022 yaz transfer sezonu 17 Haziran’da başladı. Söz konusu karara göre yaz transfer sezonu 8 Eylül’de sona erecek. Süper Lig takımları yeni sezon için yaptıkları transferlerle gündeme geliyor. Süper Lig takımları ilk on birlerinde yeni takviyeler yaparak 2021 – 2022 sezonunda yeni başarılara imza atmak istiyor.

SÜPER LİG’DE BİTEN TRANSFERLER

17 Haziran’da yaz transfer döneminin başlamasıyla Süper Lig takımları yaptıkları transferlerle gündeme geliyor. İşte Süper Lig takımlarının yaz transfer sezonunda kadrosuna kattığı futbolcular şu şekilde;

- Galatasaray, Keçiörengücü'nde forma giyen Barış Alper Yılmaz ile sözleşme imzalandığını açıkladı.

- Süper Lig'in yeni ekibi Adana Demirspor, İtalyan futbolcu Mario Balotelli ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Hırçın yapısıyla bilinen 31 yaşındaki Mario Balotelli Inter, Milan, Manchester City, Liverpool, Marsilya ve Nice gibi kulüplerde forma giydi.

- Balotelli’nin yanı sıra Adana Demirspor, Galatasaray'dan ayrılan ve boşta olan Younes Belhanda ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

- Fenerbahçe, son 2,5 sezonu Alanyaspor'da geçiren Steven Caulker ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

- Fenerbahçe, geçen sezon Almanya 2. Lig (2. Bundesliga) takımlarından Darmstadt 98 forması giyen santrfor Serdar Dursun'u kadrosuna kattı.

- Beşiktaş; 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih Uçan'ı 3 yıllığına renklerine bağladı.

- Trabzonspor, prensip anlaşmasına vardığı İtalya'nın Parma kulübünden Gervinho'yu kadrosuna kattı.

- Trabzonspor, Roma'da forma giyen Brezilyalı futbolcu Bruno Peres'i renklerine bağladı.

- Trabzonspor, Slovak futbolcu Marek Hamsik ile 2 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı.

- Galatasaray, orta saha oyuncusu Aytaç Kara'yı renkleriyle buluşturdu. Aytaç Kara; kariyerinde Eskişehirspor, Trabzonspor, Yeni Malatyaspor ve Kasımpaşa takımlarında ter döktü.

- Galatasaray, savunma oyuncusu Alpaslan Öztürk'ü renklerine bağladı. 27 yaşındaki Öztürk ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

TFF Yönetim Kurulu’nun aldığı karara göre Süper Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesi ile müsabaka isim listesinde bulundurabilir. Bu futbolculardan en fazla 8 futbolcuya aynı anda sahada yer verebilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...