Tgrt Haber

Türkiye-Galler maçının yankıları Avrupa basınında

17 Haziran 2021 12:57
Türkiye-Galler maçının yankıları Avrupa basınında
türkiye,galler,avrupa şampiyonası,euro 2020,dış basın

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020'deki ikinci maçında Galler'e 2-0 mağlup oldu. Avrupa basını, kritik mücadeleye geniş yer ayırdı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında İtalya'ya 3-0'lık skorla boyun eğen Türkiye, gruptaki ikinci maçından da mağlup ayrıldı. Azerbaycan'da Bakü Olimpiyat Stadı'nda 25 bin taraftarın önünde oynanan maçtan 2-0 galip ayrıldı.

TUR ŞANSI ZORA GİRDİ

Turnuvaya büyük umutlarla başlayan ancak gösterdiği kötü performansla hayal kırıklığına sebep olan Milliler, bu sonucun ardından puansız olarak grup sonuncusu konumunda bulunuyor. Üst tura çıkma şansını zora sokan Milliler, gruptaki son maçında pazar akşamı İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

Galler mağlubiyeti sonrası yerli basında başta Teknik Direktör Şenol Güneş olmak üzere futbolculara yoğun eleştiriler yöneltilirken, kritik mücadele dış basında da yer buldu. Avrupa'nın önemli spor gazeteleri, Türkiye-Galler maçına geniş yer ayırdı.

Türkiye-Galler maçının yankıları Avrupa basınında

"BAŞKA SEÇENEĞİ YOK"

İtalyanların ünlü spor gazetesi La Gazetta Della Sport, Ramsey ve Bale'in performanslarının belirleyici olduğuna dikkat çekip "Juventus'un yıldızı Ramsey ile Roberts, Türkiye'yi cezalandırdı" ifadesini kullandı. İngiliz The Sun gazetesi ise haberinde "Türkler Azerbaycan'da 25 bin taraftarlarla birlikte Türkiye evinde gibiydi, Bale bunun kendilerine ekstra motivasyon sağlayacağını söylemişti. Öyle de oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Alman Bild, Galler'in süper yıldızı Gareth Bale'in maç boyunca harika performans gösterdiğini belirtip, takımının tüm ataklarında etkili rol aldığına vurgu yaptı. İspanyol AS gazetesi "Gareth Bale için harika bir maç. Penaltı kaçırmasına rağmen takımının Türkiye karşısında aldığı galibiyette iki asist yaptı ve Galler'i üst tura yaklaştırdı" ifadelerini haberinde geçirirken, Fransız L'Equipe gazetesi ise 2 maçta sıfır çeken Türkiye'nin turnuvaya kötü bir başlangıç yaptığını ve son maçta İsviçre'ye karşı kazanmaktan başka çaresi kalmadığını hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...