Tgrt Haber

Türkiye'ye Halter şampiyonasında 9 madalya

02 Nisan 2014 21:42
Türkiye'ye Halter şampiyonasında 9 madalya
halter, uluslararası, şampiyona, Halterciler, Diğer Branşlar haberleri, Diğer Branşlar,

Uluslararası İslam Birliği Halter Şampiyonası'nda Türkiye, erkeklerde 7 altın ve 2 gümüş madalya kazandı.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, Uganda'nın Kampala şehrinde, 27 Mart Perşembe günü başlayan şampiyonaya Türkiye'nin, 4 erkek ve 7 bayan sporcuyla katıldığı bildirildi. Erkekler 77 kiloda Abdülmuttalip Dökmetaş, koparmada 127, silkmede 145, toplamda da 272 kiloya ulaşarak 3 altın madalyanın sahibi oldu. 94 kiloda yarışan Mehmet Sevgili, koparmada 152 kiloluk kaldırışıyla altın madalyaya uzandı. Türk halterci, silkmede 175 ve toplamda da 327 kiloluk derecesiyle 2 gümüş madalya kazandı. Artı 105 kiloda podyuma çıkan Şaban Ayhan, koparmada 141, silkmede 175, toplamda da 316 kiloluk dereceleriyle Türkiye'ye 3 altın madalya kazandırdı. Şampiyonada bayan sporcuların mücadeleleri ise bugün başlayacak.
BAŞKAN TAŞPINAR
Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, halterde yeni bir yapılanmanın içerisinde olduklarını kaydetti. Başkan Taşpınar, özellikle yıldız ve gençlerde önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, "Uluslararası İslam Birliği Şampiyonası'na genç bir kadroyla katıldık. Alınan madalyalar bizim geleceğe umutla bakmamızı sağladı" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...