Tgrt Haber
07 Ekim 2014 19:40

UEFA'dan İtalyan Başkan'a ırkçılık cezası

UEFA, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Carlo Tavecchio'ya 6 ay hak mahrumiyeti getirildi.

UEFA'dan İtalyan Başkan'a ırkçılık cezası
uefa, italya, başkan,

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Carlo Tavecchio'ya seçim döneminde söylediği ırkçı ifadelerden ötürü 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Carlo Tavecchio'nun FIGC Başkanlığı'na aday olduğu dönemde bir seçim kampanyası sırasında söylediği ırkçı sözler nedeniyle ağustos ayında soruşturma başlatan UEFA Disiplin Kurulu, kararını açıkladı.

Tavecchio'ya 6 ay hak mahrumiyeti cezası veren UEFA ayrıca İtalyan başkanın UEFA komisyonlarına ve 2015 yılının mart ayında düzenlenecek UEFA Kongresi'ne katılamayacağını da bildirdi.

Ceza kararı sonrası bir yazılı açıklama yayımlayan FIGC ise cezanın kabul edildiğini ve süreci uzatmamak adına Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) herhangi bir itirazda bulunulmayacağını belirtti.

71 yaşındaki başkan, adaylık kampanyası sırasında İtalya'ya son dönemde kaliteli Afrikalı oyuncular gelmediğini dile getirerek, "İngiltere, Afrikalı oyuncuları profesyonelliklerine göre alıyor. Detaylı şekilde inceliyorlar. Burada ise daha önce muz yiyen Opti Poba (Hayali isim), Lazio'da oynayabiliyor" demişti. Başkan Tavecchio bu ifadeleriyle tepki toplamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...