Tgrt Haber
04 May 2021 14:17

UEFA'dan kadro sayısında değişiklik kararı

UEFA, bu yaz düzenlenecek 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda takımların korona virüs salgınından olumsuz etkilenmemesi için kadrodaki oyuncu sayısını 23'ten 26'ya yükseltti.

UEFA'dan kadro sayısında değişiklik kararı
uefa,,avrupa şampiyonası,,kadro,,liste,,futbol,

Kovid-19 salgını yüzünden bir yıl ertelemeli düzenlenecek 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi önemli bir değişiklik yapıldı. Ulusal liglerde futbol takımlarının korona virüs yüzünden oyuncularından sık sık mahrum kalması UEFA'yı harekete geçirdi.

UEFA'dan yapılan resmi açıklamada, turnuvaya katılacak takımların kadrosunda yer alacak oyuncu sayısının 23'ten 26'ya çıkarıldığı duyuruldu. Ancak yine de maç listesine 23 oyuncu yazılabilecek. Değişiklik sadece bir kereliğine geçerli olacak.

Turnuvada yer alacak takımlar, 1 Haziran'a kadar oyuncu listelerini teslim edecek. Ancak ilk maçtan önce sakatlık ya da hastalık yaşanması durumunda takımlara sınırsız değişiklik imkanı verilecek. Bunun yanı sıra şampiyona esnasında kalecilerin fiziksel açıdan hazır olmaması halinde kadroya yeni kaleci ilave edilebilecek. Bir veya iki kalecinin oynayabilecek durumda olması bu hakka engel teşkil etmeyecek.

26 kişilik listeden çıkarılan oyuncular ise bir daha kadroya dahil edilemeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...