Tgrt Haber
03 Ekim 2014 15:14

Yıldız futbolcunun kardeşini bakın ne için öldürdüler

İngiltere'nin Stoke City takımında forma giyen Honduraslı futbolcu Wilson Palacios, küçük kardeşinin fidyeciler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Yıldız futbolcunun kardeşini bakın ne için öldürdüler
ingiltere,stoke city,yıldız futbolcu,

İngiltere'de 2007'den bu yana top koşturan Honduraslı Wilson Palacios'un küçük kardeşinin fidyeciler tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.
330 BİN STERLİN ÖDEMESİNE RAĞMEN...
NTV Spor'un haberine göre; Palacios, gençlerin çetelere katılmaması için bir kahve firmasının düzenlediği etkinliğe katıldı. Bu olaya farkındalık oluşturmak için kampanyaya katılarak yaşadığı zor günleri anlattı. Palacios, Birmingham'a imza attıktan hemen sonra büyük bir trajedi yaşadı. Oyuncunun küçük kardeşi Edwin, evini basan beş silahlı fidyeci tarafından kaçırıldı. Palacios, 15 yaşındaki kardeşi için 330 bin sterlin fidye ödese de, çete kardeşini öldürdü.Bu olayın üzerinden bir süre geçtikten sonra, bu kez kızkardeşi ve iki yeğeni kaçırıldı. Ancak polis rehineleri kurtararak bir trajedinin daha yaşanmasına engel oldu.
EDWIN'İN ÖLÜ BEDENİNİ 19 AY SONRA BULABİLDİK
Bu tür şeylerin değişmesi gerektiğini açıklayan Palacios, "Çete üyeleriyle anlaşma yapmak zorunda kaldık" dedi. Edwin'in ölü bedeninin 19 ay sonra bulunduğunu söyleyen talihsiz futbolcu, "Bu olayı sürekli yaşamak zorunda kaldık. Bunları anlatmak rahatsızlık verici; ancak insanların bunu anlamasını istiyorum" ifadelerini kullandı.
ÇETE SUÇLARI ÜLKEMDE ÇOK YAYGIN
Çete suçlarının ülkesinde yaygın olduğunu kaydeden Palacios, "Bu tür kötü hikayelerin farkında varılsın diye bu kampanyaya destek verdim. Amacım, gençlerin çetelerden uzak durması ve kahve çiftliklerinde çalışması. Bir çok arkadaşım, bu sayede çetelerle ilişkilerini kestiler. Çetelere katılmalarının nedeni de, iş ve geleceğe dair umut olmaması. Bu sayede de bir çok insan en kolay şekilde bir şans bulur" diye konuştu.
HONDURAS NÜFUSUNUN YÜZDE 60'I FAKİRLİK SINIRININ ALTINDA
Bu yıl yayımlanan Birleşmiş Milletler raporuna göre nüfusunun yüzde 60'ı fakirlik sınırının altında yaşayan Honduras, dünyanın uzak ara en fazla cinayetin işlendiği ülke oldu. Honduras'ta çeteler 36 bin genci bünyesinde barındırırken; Amerika Birleşik Devletleri'ne giden uyuşturucunun yüzde 70'inin bu ülkeden geçtiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...