Tgrt Haber
22 Şubat 2023 07:00 - Güncelleme : 22 Şubat 2023 09:22

2 gün önce uyarmıştı: Hollandalı araştırmacının deprem tahmini yine tuttu!

6 Şubat'ta Türkiye'de yaşanan her ik depreme ilişkin tahminleri tutan Hollandalı araştırmacı Frank Hoogerbeets'in, bugün akşam saatlerinde Hatay'da meydana gelen deprem için de iki gün önce tahminde bulunmuştu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
2 gün önce uyarmıştı: Hollandalı araştırmacının deprem tahmini yine tuttu!
deprem,hatay,türkiye

6 Şubat tarihinde gerçekleşen Maraş merkezli deprem Türkiye'de 40 binden fazla can kaybına neden oldu. 7.8 ve 7.6'lık her iki deprem için halen çalışmalar devam ederken, bugün akşam saatlerinde iki yeni deprem daha gerçekleşti.

Merkez Hatay Samandıra olarak kaydedilen deprem, 6.4 ve 5.8 şiddetinde gerçekleşti. Daha önce Maraş depremini tahmin eden Hollandalı araştırmacının, bugünkü deprem için tahmini de bir kez daha tuttu.

2 GÜN ÖNCE UYARMIŞTI

Türkiye'nin güney ve güneydoğusunu sarsan depremi iki gün önceden tahmin eden Hollandalı araştırmacı olay üzerine "kritik gezegen geometrileri" ile depremler arasındaki bağlantıya dikkat çekti.

2 gün önce uyarmıştı: Hollandalı araştırmacının deprem tahmini yine tuttu!

Gök cisimleri arasındaki geometriyi sismik faaliyetlerle bağlantılı olarak takip eden araştırma enstitüsü Güneş Sistemi Geometri Araştırması (SSGEOS) araştırmacılarından Frank Hoogerbeets, iki gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, önümüzdeki günlerde ortalama 6 büyüklüğünde deprem yaşanacağını söylemişti. 

Bugün ise yaşanan depremle beraber Hollandalı araştırmacının tahmini bir kez daha tuttu. 

Son araştırmasını SSGEOS'in kanalından paylaşan Hoogerbeets,  ''Daha güçlü (kümelenme) sismik aktivite, yaklaşık 20 ila 22 Şubat arasında meydana gelebilir ve potansiyel olarak 22'sinde zirveye ulaşır'' ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'de yaşanan depremde Hatay ve Maraş dışında tüm illerde arama-kurtarma çalışmaları sona erdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bilinmez10 Mart 2023 03:17

Yoksa bu depremi bu kahin mi yaptırıyor herşeyi bildiğine göre

Misafir20 Şubat 2023 22:45

Bu bizimkiler ne yapiyo hep yabancılar haber veriyo bu işte Bi iş var ama hayırlısı eskiden deprem bombayla sarsıntı yapıp deprem yapmışlar kahrolsun Amerika Allah ellerine dolasin

Sonraki Haber Yükleniyor...