Tgrt Haber
28 Temmuz 2022 16:30 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 16:37

Telefonlarda artık '5G' ibaresi olacak: Türkiye, yeni teknolojiye geçiyor

Türkiye için bir süredir test edilen 5G teknoloji resmen hayata geçiyor. Yüksek hızlı internet imkanı sağlayacak teknolojinin, İstanbul Havalimanı'nda testlerine başlanacağı duyuruldu. İşte 5G'nİn test edileceği tarih ve diğer detayları...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Telefonlarda artık '5G' ibaresi olacak: Türkiye, yeni teknolojiye geçiyor
5G,teknoloji

Dünya 5G'ye hızla geçerken, Türkiye için de beklenen haber resmen geldi. Daha önce çeşitli testleri gerçekleştiren 5G teknolojisi için ilk resmi testlere yarın geçileceği duyuruldu. Yüksek hızlı internet imkanı sunan 5G, Türkiye'de ilk kez resmi olarak test edilecek.

5G'nin Türkiye'de test edileceği haberi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından duyuruldu. Yarın düzenlenecek lansmanda 5G'nin ilk testlerine başlanacak.

5G TESTLERİ BAŞLIYOR

İstanbul Havalimanı'nda yarın gerçekleştirilecek lansmana, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katılacak. Bakan Karaismailoğlu’nun yanı sıra Türkiye'deki üç büyük GSM operatörünün üst düzey yöneticilerinin de lansmanda yer alacak.

Yarın ilk kez İstanbul Havalimanı'nda test amacıyla kullanılmaya başlanacak 5G’yi, telefonu 5G uyumlu olanlar da deneyimleyebilecek. Organizasyon öncesi İstanbul Havalimanı giden yolcu katındaki hazırlıklar da sürüyor. 

INTERNET HIZLARI ÇOK DAHA İYİ OLACAK

5G'nin yüksek hızlı interneti farklı ülkelerde deneyimlendi. Yüksek hızlı veri bağlantısı sunan teknoloji, mobil bağlantıda devrim yapacak. 

Telefonlarda artık '5G' ibaresi olacak: Türkiye, yeni teknolojiye geçiyor

5G Teknolojinin kullanılmaya başlanmasıyla elektronik haberleşme sektörü şu anki ses, veri ve görüntü iletiminde çok daha ileri bir boyuta geçecek. 5G teknolojisi bugün üzerinde çalışılan nesnelerin interneti, yapay zeka, makineler arası iletişim, makine öğrenmesi gibi alanlarda da yenilikleri hızlandıracak. 4G olarak adlandırılan dördüncü nesilde saniyede 550-800 megabaytlık veriyi iletebilme olanağı sağlandı.

Telefonlarda artık '5G' ibaresi olacak: Türkiye, yeni teknolojiye geçiyor

5G olarak tanınan beşinci nesil teknoloji ise normal olan 6 gigahertz frekans bandından daha fazla olarak hizmet verirken, 10 gigabayt veri gönderme kapasitesi bulunuyor. Yeni teknoloji bir saniyede 20 gigabaytlık veri indirme hızına sahip olacak. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...