Tgrt Haber

69 milyon dolarlık Microsoft-Activision Blizzard satın alımına bir engel daha

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2023 16:43 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 16:44
69 milyon dolarlık Microsoft-Activision Blizzard satın alımına bir engel daha
,

Aylardır önünde onlarca engelle karşılaşan Microsoft, Activison Blizzard satın alımında bir kez daha engellendi. Hem de bu engel İngiltere’den onay gelmesinin ardından yaşandı.

Oyun dünyasında büyük yankı uyandıran anlaşmalardan biri Micrososft ile Activision Blizzard tarafından yapıldı. ABD’li teknoloji devi Microsoft, oyun bünyesinde stratejik adım attı ve Activison’u satın almak için teklifte bulundu. Bu teklif her ne kadar Blizzard tarafından kabul edilse de diğer nedenler satın alımın gerçekleşmesini engelledi.

YİNE ABD, YİNE ENGEL!

Activision Blizzard anlaşmasının 2023 mali yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyordu. Fakat bu anlaşmanın daha erken bir tarihte sonuçlanacağından şüphe duyan FTC, ihtiyati tedbir talebinde bulunarak iki şirketin aralarındaki anlaşmaları 15 Haziran'dan önce durdurmasını istedi. Ayrıca bu talebe ek olarak Diablo IV'ün başarısı, bulut oyunları ve perakende satışlarla ilgili endişelerini dile getirdi.

Kısa süre önce ise ABD'li federal yargıç, ihtiyati tedbir kararının sonuçlanmasından beş gün sonrasına kadar birleşmenin gerçekleşemeyeceğine kararına vardı. Bu karara göre 22 ve 23 Haziran'a kadar mahkemenin FTC'nin ihtiyati tedbir talebini dinlemesi gerekiyor. Bu nedenle her iki şirketin planlarına en erken devam edebilmeleri için haziran ayı sonuna kadar beklemesi gerekecek.

Diğer tarafta hem Activision Blizzard hem de Microsoft'un alınan karara olumlu cevap verdiğini belirtmekte fayda var. Öyle ki Microsoft'un başkanı ve başkan yardımcısı Brad Smith, ihtiyati tedbir kararının süreci hızlandıracağını düşünüyor. Başka bir Microsoft yetkilisi ise, Mahkemenin alacağı hızlı bir karara kıyasla geçici bir uzatma kararının mantıklı göründüğünü belirtti.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...