Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 17:01 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 17:05

170 milyon dolar değerindeki 8 bin Bitcoin’i çöpe attı! Umudunu robot köpeklere bağladı

James Howells, içinde 8 bin Bitcoin (BTC) bulunan hard diskini yanlışla çöpe attı. Yıllardır belediyeye çöplükte arama yapabilmek için başvuran Howells, yeni umudunu buldu. Servet değerindeki hard diski bulmak isteyen Howells, robot köpekleri kullanıp çöp sahasını aramak istiyor.

170 milyon dolar değerindeki 8 bin Bitcoin’i çöpe attı! Umudunu robot köpeklere bağladı
james howells,bitcoin,galler,robot köpek

Galler'in Newport bölgesinde yaşayan bilgi teknolojileri uzmanı James Howells, 2013 yılında ofisini temizlerken içinde yaklaşık 170 milyon dolar (yaklaşık 3 milyar TL) değerinde 8 bin Bitcoin'in yer aldığı sabit diski yanlışlıkla çöpe attı.

NTV’nin haberine göre; Newport'taki bir çöplükte duran cihazı alabilmek için yıllardır mücadele eden ve haberlere konu olan Howells, kripto parayı kurtarmak için milyonlarca dolarlık bir plan hazırladı.

Insider'da yayımlanan söyleşide Howells, plan kapsamında Boston Dynamics'in robot köpeği Spot'u da kullanmak istediğini söyledi.

Newport Belediye Meclisi'ne çöplükte bir arama çalışması başlatmak için defalarca başvuran Howells belediyeden izin alamamıştı.

170 milyon dolar değerindeki 8 bin Bitcoin’i çöpe attı! Umudunu robot köpeklere bağladı
Bilgi Teknolojileri Uzmanı James Howells

GÜNDÜZ BITCOIN AVI, GECE DEVRİYE

Planın maliyeti 11 milyon dolar. Plana göre insanlar ve yapay zeka destekli makineler 3 yıl boyunca çöplükte sabit disk arayacak.

Gün boyunca çöplükteki çöplerle boğuşacak olan robot köpekler geceleri ise "hazine avcılarına" karşı bölgede devriye gezecek.

Bitcoin’in esrarengiz mucidi, Satoshi Nakamoto takma adını kullanıyor. Tarihteki ilk Bitcoin işlemini yapan kişinin adıysa Hal Finney. Köpeklere Bitcoin’in tarihinden gelen isim de bulan Howells, köpeklere “Satoshi” ve “Hal” adını vermek istediğini söyledi.

Howells, cihaz bulununca verilerin kurtarılamama ihtimaline karşı veri kurtarma alanında çalışan uzmanlardan oluşan bir ekip kurdu.

170 milyon dolar değerindeki 8 bin Bitcoin’i çöpe attı! Umudunu robot köpeklere bağladı
Boston Dynamics'in Spot adındaki robot köpeği 

"ÇOK YÜKSEK RİSKLİ BİR YATIRIM"

Belediye meclisi uzmanlar tarafından hazırlanan planı kabul ederse Karl Wendeborn ve Hanspeter Jaberg isimli iki risk sermayedarı Howells’ı finanse edecek. Bitcoin bulunduğunda ise bu ikili toplamda 50 milyon dolardan fazla para kazanacak.

Yapılan planın samanlıkta iğne aramak gibi olduğunu belirten Howells’ın finansörlerinden Jaberg, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çok yüksek riskli bir yatırım" dedi.

Sabit disk bulunduğu zaman Howells, Bitcoin'in yaklaşık yüzde 30'unu elinde tutmayı planlıyor. Kripto paranın yüzde 30'u arama çalışmalarında yer alan işçilere ayrılırken Newport sakinlerinin her birine de 60 dolar değerinde Bitcoin dağıtılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Müslüm 7 Eylül 2022 20:47

Bulsa bile disk ömrünü yitirir hele çöpteyken kurtarilamaz zor

Sonraki Haber Yükleniyor...