Tgrt Haber
27 Aralık 2021 09:23

ABD'nin çelmesi Çin'i düşürmedi: Taykonotlardan uzay yürüyüşü

Çin, ABD'nin Uluslararası Uzay İstasyonu’na katılmasını engellemesi nedeniyle Dünya’nın yörüngesine kurmak için gönderdiği Tiengong ( Gök Sarayı) Uzay İstasyonu’nda bulunan astronotlar (Taykonot), ikinci uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi.

ABD'nin çelmesi Çin'i düşürmedi: Taykonotlardan uzay yürüyüşü
Çin,Astronot,ABD,ISS,Uzay

Çin, ABD’nin uzay araştırmaların işbirliğine sıcak bakmaması ve Uluslararası Uzay İstasyonu’na katılmasını engellemesi nedeniyle kendi uzay istasyonunu kurmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Dünya’nın yörüngesine oturması için gönderilen Tiengong (Gök Sarayı) Uzay İstasyonu’nun kurulum aşaması sürüyor.

YENİ YILDA UZAY YÜRÜYÜŞÜ

Çin İnsanlı Uzay Programı Ajansından (CMSA) yapılan açıklamaya göre, taykonotlar Cai Cigang ve Yı Guangfu, başarılı bir şekilde gerçekleştirilen uzay yürüyüşü sonrası modüle döndükleri bildirildi. Uzay istasyonunun kurulumu için gerçekleştirilen dördüncü uzay yürüyüşü, Şıncou-13 görevi kapsamında istasyona yollanan yeni taykonot ekibinin ikici araç dışı etkinliği oldu.

Taykonotların, istasyonun işlevlerini geliştirmek üzere uzay yürüyüşleri ve araç dışı etkinliklerini yeni yılda da sürdüreceği kaydedildi.

ABD'nin çelmesi Çin'i düşürmedi: Taykonotlardan uzay yürüyüşü
(Uzay yürüyüşleri ve araç dışı etkinliklerini yeni yılda da sürdüreceği kaydedildi)

2022’DE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

İstasyonun ana iskeletini oluşturacak "Vıntien" (Gökleri Aramak) ve "Mıngtien" (Gökleri Düşlemek) adlarını taşıyan laboratuvar modülleri 2022'de uzaya gönderilecek. Ana iskeletin kurulmasının ardından, sonraki yıllarda "Şüntien" (Gökleri Dolaşmak) adı verilen uzay teleskobu, ayrı bir modül olarak istasyona eklenecek. İstasyonun 2022'de tamamlanabilmesi için 4 insanlı sefer ve 4 kargo seferi yapılması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...