Tgrt Haber
18 Temmuz 2022 14:42 - Güncelleme : 18 Temmuz 2022 14:53

ABD'de kripto madenciliği alarmı! Teksas'ta elektrik şebekeleri yetmiyor

Kripto piyasası kâr açısından tam olarak büyümese bile kripto para madenciliği enerji tüketimini artırıyor. Buna son bir örnek de ABD’den geldi. Yeni bir habere göre, yedi kripto madencilik şirketinin aylık enerji tüketimi Houston kentinin tüm elektrik tüketimine eşit.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Futurism
Kripto para üretiminde rol alan kişilere kripto madenci denilmekte
kripto para,kripto madencilik,ekonomi,teknoloji,haberler
Kripto para üretiminde rol alan kişilere kripto madenci denilmekte

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden sadece yedisinin şu anda Houston'daki tüm evlerin toplamı kadar elektrik kullandığını aktardı. Bu da ülkedeki tüm kripto madenciliği faaliyetlerinin çok daha fazla elektrik tükettiği anlamına geliyor. Ayrıca bu veriler, Demokratlar tarafından kongre soruşturmasına dahil edilerek, madencilerin enerji kullanımını bildirmeleri gerektiği açıklandı.

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve diğer beş Kongre üyesi, Çevre Koruma Ajansı ve Enerji Bakanlığı'na ilettikleri bir mektupta, “Tek başına bu sınırlı veri bile, kripto madencilerinin önemli ve hızla artan miktarda karbon emisyonuna neden olan büyük enerji kullanıcıları olduğunu ortaya koyuyor. Kripto madenciliği faaliyetinin tam kapsamı hakkında çok az şey biliniyor.” dedi.

KRİPTO MADENCİLİK FAALİYETLERİ ARTTI

Söz konusu yedi kripto madenciliği şirketi de kongrenin talebi üzerine kendilerinden istenilen verileri verdi. Marathon Digital Holdings, Kongre'ye Şubat ayı itibariyle yaklaşık 33 bin madencilik donanımı işlettiğini söyledi. Şirket, önümüzdeki iki yıl içinde 199 bine kadar donanıma sahip olacağını söylüyor.

Bazı Teksaslı kripto madenciliği platformlarının aşırı sıcaklık nedeniyle bu hafta kapanması gerektiği göz önüne alındığında, bu yedi şirketin Houston kadar güç tüketmesi oldukça ilginç karşılanıyor. Sıcaklıkların 37 santigrat derecenin üzerine çıkmasıyla eyaletin elektrik şebekesi her hanedeki ışıkları ve klimaları açık tutmakta zorlanıyor. Bu nedenle bazı kripto madencilik birimleri kapatıldı bile.

ÇEVRE İÇİN BÜYÜK ZARAR

Bununla birlikte, çevreciler kripto para madenciliğine karşı çünkü şüphesiz kripto madenciliği çevre için korkunç sonuçlar doğuruyor. Belki de bir sonraki kongre soruşturması, kripto madenciliği endüstrisinin iklim değişikliğine katkıda bulunup bulunmadığına değil, ne kadar katkıda bulunduğuna odaklanacaktır.

Bu arada, Teksas'taki elektrik şebekelerinin durumu hiç iyi değil. Bazı kripto madenciliği şirketleri, kesintileri ve fiyat artışlarını önlemek için bu haftanın başlarında kapatıldı. Uzmanlar, devletin elektrik santrallerinin enerji taleplerini karşılayamayacağından endişe ediyor. 

Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...