Tgrt Haber
13 Eylül 2021 11:39

Afetzedelerin ihtiyaç listesin 'powerbank' da girdi

Yaşanan orman yangınları ve sel felaketlerinde yardım için Türkiye tek yürek oldu. Afetzedelere hazırlanan ihtiyaç listelerinde telefonları şarj etmek için kullanılan ‘powerbank’ın üst sıralarda yer alması dikkat çekti.

Afetzedelerin ihtiyaç listesin 'powerbank' da girdi
Teknoloji,Sel,Orman,Yangın,Telefon

Telefonlar insanların vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Gün boyu fazlaca kullanılan cep telefonlarını sıkça şarj etme gereksinimi duyan vatandaşlar elektriğin olmadığı yerlerde de şarjlı güç kaynağı olan powerbanklerden yararlanıyor.

İHİYAÇ LİSTESİNDE İLK SIRADA YER ALDI

Türkiye’yi derinden yaralayan yangın ve sel felaketlerinde afetzedelerin ihtiyaçlarına göre çeşitli ürünler hızla hazırlanarak gönderildi. İhtiyaç listelerinde üst sıralarda yer alan ‘powerbank’ dikkat çekti. Cep telefonu kullanıcılarının vazgeçilmezi haline gelen ve hayırseverler tarafından gönderilen çeşitli güç ve renklerde binlerce powerbank afet bölgelerinde çalışan personellerin ve gönüllü vatandaşların kesintisiz iletişimin sağlanmasında büyük rol oynadı.

"EKMEK, SU KADAR İHTİYAÇ HALİNE GELDİ"

Afet bölgesine powerbank gönderenlerden birisi de teknoloji mağazası işleten Hüseyin Karatuğ oldu. Powerbanklarin son zamanlarda büyük rağbet gördüğünü belirten Karatuğ, “Bir afet anında koordinasyon ve iletişim çok önemli hale geliyor. Bu nedenle yaşanan afet olayları ile birlikte bölgelerden gelen talepler doğrultusunda bizler de elimizden geleni yaptık. Powerbank ve telefonlar artık insanlar için bir ekmek ve su kadar ihtiyaç haline geldi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nurettin 5 Mart 2023 21:13

Afet zedeyim

Sonraki Haber Yükleniyor...