Tgrt Haber
29 Aralık 2021 11:57

Sesli asistan çocuğu tehlikeye attı: Bozuk parayı prize dokundur

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, Alexa sesli asistanı ile gündemde. Alexa etkinlik geçmişini paylaşan bir anneye göre sistem, bir çocuğa bozuk parayı prize dokundurmasını söyledi.

Sesli asistan çocuğu tehlikeye attı: Bozuk parayı prize dokundur
teknoloji,amazon,sesli asistan,alexa

Amozun’un Alexa isimli sesli asistanı dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Ancak yapay zekalı sistemin bir çocuğu tehlikeye atması bu tür cihazların risklerini ortaya koydu.

Kristin Livdahl isimli bir kadın, Twitter’da dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Amazon'un Alexa'sı bir çocuğa duvara takılı telefon şarj cihazının açıktaki uçlarını madeni para ile temas ettirmesini söyledi. 

AMAZON HATAYI DÜZELTTİ 

Livdahl Twitter'da olayı şöyle anlattı: "Daha önce YouTube'daki bir öğretmenden, ayağınızdaki bir ayakkabıyla uzanmak ve yuvarlanmak gibi bazı fiziksel meydan okumalar izleyip yapıyorduk. O sırada Amazon Echo asistanı, internette bulduğu bir meydan okumaya önerdi ve 'Bir telefon şarj cihazını prizin yarısına kadar takın, ardından açıktaki uçlara bozuk para ile dokunun' dedi. 'Hayır, Alexa, hayır!' diye müdahale ettim." 

Sesli asistan çocuğu tehlikeye attı: Bozuk parayı prize dokundur

Amazon, BBC'ye yaptığı açıklamada olayı doğruladı. Amozon, hatayı hızlı bir şekilde düzelttiğini de açıkladı. Livdahl ise, sesli asistandan yine meydan okuma istediklerini ancak işe yaramadığını belirtti.

Sesli asistanın istediği meydan okuma, geçtiğimiz yıl TikTok'un viral akımlarından biriydi. Ancak elektrik çarpması ve yangına yol açma riskleri nedeniyle ABD'de itfaiye yetkilileri velileri uyardı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...