Tgrt Haber

Android kullanıcılarının hoşuna gidecek: Google Play Store'a sevilen iOS özelliği geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
09 Mart 2024 10:06 - Güncelleme : 09 Mart 2024 10:07
Android kullanıcılarının hoşuna gidecek: Google Play Store'a sevilen iOS özelliği geliyor
Google Play Store, Paralel İndirme, Android Uygulamaları

Apple'ın iOS platformunda yıllardır var olan "paralel indirme" özelliği Google Play Store'a geliyor. Artık Android kullanıcıları da aynı anda birden fazla uygulama yükleyebilecek.

Android kullanıcılarının akıllı telefonlarına uygulama ve oyun yüklemek için kullandığı Google Play Store platformuna "paralel indirme" özelliği geleceği ortaya çıktı.

Paralel indirme, Android kullanıcılarına aynı anda birden fazla uygulamayı yükleme olanağı verecek. Teknoloji ilk olarak yaklaşık dört yıl önce bir Reddit kullanıcısının Chrome, Google Fotoğraflar ve YouTube'u aynı anda mobil cihazlarına indirebildiğini fark etmesiyle ortaya çıkmıştı.

O zamandan bu yana, Assemble Debug isimli kaynak tarafından Google Play 40.0.13 sürümünün dosyalarını inceledikten sonra keşfedilene kadar, özelliğin nasıl çalışacağı belirsizdi.

AYNI ANDA 5'E KADAR UYGULAMA YÜKLENEBİLİYOR

TheSpAndroid blogundaki ekran görüntüleri, Assemble Debug'un Adobe Lightroom ve Adobe Acrobat'ı sorunsuz bir şekilde indirebildiğini ortaya koyuyor. İlk bakışta süreç, tek uygulama yüklemelerine benzer şekilde çalışacak. Uygulamaların yüklenmesi süresi, dosya boyutuna bağlı olarak değişecek.

Android kullanıcılarının hoşuna gidecek: Google Play Store'a sevilen iOS özelliği geliyor - 1. Resim

Assemble Debug, daha fazla araştırma yaptığında özelliğin birkaç sınırlama nedeniyle geri planda kaldığını fark etti. Bunlardan ilki, paralel indirme desteği güncellemeler için çalışmayacak. Birden fazla uygulamayı güncellemek isteyenler bunu ayrı ayrı yapmaları gerekecek.

İkincisi, Google eşzamanlı kurulum miktarını yalnızca iki uygulamayla sınırlıyor. Assemble Debug, kısıtlamanın dahili bir "bayrak" tarafından kontrol edildiğini, bayrağı devre dışı bıraktığında ise indirme sınırını "aynı anda beş uygulamaya" çıkarmayı başardığını belirtti.

Google'ın herhangi bir zamanda maksimum yükleme miktarını değiştirmesinin mümkün olduğu, ancak şimdilik üst limiti küçük tutmayı tercih ettiği ifade ediliyor.

Kaynak: TechRadar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...